Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Στο FIFA 16 λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά γυναικείες ομάδες!

Εδώ και χρόνια επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα καθαρά «ανδρικό» σπορ και ότι το «ασθενές φύλο» δεν έχει την παραμικρή ιδέα για αυτό.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αυτό γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα το γυναικείο ποδόσφαιρο κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους. Αυτή τη ραγδαία ανάπτυξη παρατήρησαν και οι developers του FIFA 16, οι οποίοι αποφάσισαν για πρώτη φορά στην 22χρονή ιστορία του γνωστού ποδοσφαιρικού gaming franchise να προσθέσουν γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες!

Στο FIFA 16 αναμένεται να συμμετέχουν 12 εθνικές ομάδες από παραδοσιακές δυνάμεις του γυναικείου ποδοσφαίρου (μεταξύ τους η Κίνα, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σουηδία κ.α.). Σύμφωνα με τους developers, οι gamers δεν θα μπορούν να αντιπαραθέσουν στον αγωνιστικό χώρο γυναικείες με αντρικές ομάδες, κάτι το οποίο είναι και απολύτως σωστό κατά τη δική μας άποψη, καθώς εάν συνέβαινε αυτό, το παιχνίδι θα έχανε πόντους από τη ρεαλιστική του προσέγγιση. H ιδέα αυτή της EA Sports σίγουρα παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για μία πρωτότυπη κίνηση στον χώρο των sports games, τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι ανδροκρατούνται. Στο trailer του FIFA 16 που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το ενδιαφέρον αυτό concept, παρακολουθώντας τις μεγαλύτερες αθλήτριες από τον κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό…gameslife.gr

κοινοποίηση