Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Το smartwatch του μέλλοντος με δυο οθόνες

Οι έξυπνες wearable συσκευές έχουν κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, όμως ακόμη ψάχνουν τη θέση τους στην καθημερινότητα των χρηστών.
Από την μια, η πλειοψηφία δεν έχει πειστεί για την χρησιμότητά τους, και από την άλλη οι κατασκευαστές προσπαθούν να δελεάσουν με ενσωματωμένη κάμερα, δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ακόμη και LTE.

Αυτά όμως μοιάζουν ασήμαντα μπροστά στο concept που ετοιμάζει η Lenovo και το παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Tech World Show στο Πεκίνο. Το Lenovo Magic View smartwatc μοιάζει αρκετά με το Motorola Moto 360, αλλά η Lenovo προσθέτει κάτι που δεν έχει κανένα άλλο smartwatch, μια δεύτερη οθόνη στο bezel η οποία βρίσκεται προς την πλευρά του χρήστη.

Η ιδέα μιας δεύτερης οθόνης θα μπορούσε να θεωρηθεί χρήσιμη για πιο άνετη θέαση media όπως φωτογραφίες, βίντεο και χάρτες, τα οποία θα φαίνονταν μικρά και κομμένα στην στρογγυλή οθόνη. Στην πραγματικότητα όμως η δεύτερη οθόνη είναι ακόμα πιο μικρή και δεν είναι μια συμβατική οθόνη.

Είναι μια επιφάνεια προβολής, η οποία χρησιμοποιεί οπτική αντανάκλαση (optical reflection) που σύμφωνα με τη Lenovo κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται πολύ πιο μεγάλα στο μάτι. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι θα βλέπουμε τα αντικείμενα 20 φορές μεγαλύτερα από την κύρια οθόνη του smartwatch.

Μια τέτοια οθόνη μπορεί να δώσει απόλυτη ιδιωτικότητα στον κάτοχο του ρολογιού,καθώς όταν βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο θα μπορεί μόνο ο ίδιος να βλέπει για παράδειγμα τα notifications που λαμβάνει. Να πούμε ότι το συγκεκριμένο ρολόι τρέχει μια ειδική έκδοση Android και όχι Android Wear.

Όλο αυτό μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο και δικαίως να κάνει πολλούς να αμφιβάλλουν, αλλά η τεχνολογία μπορεί να επιτύχει πολλά πράγματα, οπότε είναι πολύ πιθανό να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα.techblog.gr

κοινοποίηση