Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Το 10πυρηνο chip υπόσχεται λιγότερη κατανάλωση ενέργειας

Η MediaTek με το 10πύρηνο Helio X20 chipset οδηγεί πλέον την εξέλιξη όσο αφορά τον αριθμό των πυρήνων. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο γιατί θα έχουμε περισσότερη
επεξεργαστική δύναμη, αλλά πως τα καταφέρνει με την κατανάλωση ενέργειας; Η MediaTek υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση για διάφορες διεργασίες.

Η εταιρεία παρομοιάζει το νέο chipset σαν να οδηγείς ένα αμάξι σε μια ανηφόρα. Τα άλλα αυτοκίνητα είναι 2 ταχυτήτων ενώ το Helio X20 είναι τριών ταχυτήτων, πράγμα που τον κάνει πιο ευέλικτο στις ανάγκες του software.

Η «πρώτη ταχύτητα» του chip περιέχει 4 Cortex-A53 πυρήνες χρονισμένους στα 1.4GHz, η δεύτερη ταχύτητα άλλους 4 Cortex-A53s χρονισμένους στα 2GHz και όταν αυτοί δεν κρίνονται αρκετοί έχει άλλους 2 πυρήνες Cortex-A72 οι οποίοι είναι χρονισμένοι στα 2.5GHz, για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Το chipset έχει ένα ειδικό software/στρατηγική όσο αφορά την κατανομή του «φορτίου» στους 10 πυρήνες, αλλά και στην Mali-T800 GPU. Ονομάζεται CorePilot 3.0 και αυτό είναι υπεύθυνο για την κατανομή τον φόρτο εργασίας μεταξύ των CPU και GPU.

Η MediaTek ισχυρίζεται ότι έχει 39% λιγότερη κατανάλωση όταν αναπαράγει HD YouTube βίντεο και 41% όταν είσαι στο Skype. techblog.gr

κοινοποίηση