Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Στα 16nm η αρχιτεκτονική Pascal της Nvidia

Η Nvidia τελειοποεί την αρχιτεκτονική Pascal, η οποία θα κατασκευάζεται στα 16nm FinFET της TSMC. Επίσης, η Nvidia δε θα χρησιμοποιήσει μνήμες τύπου HBM πρώτης γενιάς, που
αναμένεται να δούμε στις Fury και Fury X κάρτες της AMD, αλλά θα στραφεί κατευθείαν στις μνήμες τύπου HBM δεύτερης γενιάς.

Με τις HBM μνήμες δεύτερης γενιάς, υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερη μνήμη [θεωρητικά, μπορεί να φτάσει τα 32GB] που θα μπορεί να συνδεθεί με τον πυρήνα μέσω του inteproser NVLink.

Τέλος, αν η Nvidia [μέσω της TSMC] καταφέρει να πετύχει τη λιθογραφία των 16nm, αυτό σημαίνει ότι θα χωρέσουν περισσότερα transistors στην ίδια επιφάνεια, που σημαίνει περίπου 4.500 με 6.000 CUDA cores στο εσωτερικό του die.
Στα 16nm η αρχιτεκτονική Pascal της Nvidia
Το board της Nvidia Pascal

Η αρχιτεκτονική Pascal της Nvidia, αναμένεται να είναι έτοιμη το 2016 και να διατεθεί στα καταστήματα το δεύτερο ή το τρίτο τετράμηνο του έτους.

Τα παραπάνω προκύπτουν από πηγές του 3DCenter.org, καθώς και ότι η κορυφαία κάρτα γραφικών που θα διαδεχθεί τις κάρτες της σειράς Maxwell, θα έχει κωδική ονομασία GP100.http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση