Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Ανάκληση φορητών ηχείων Beats Pill XL της Apple

Η εταιρεία Apple εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για τα φορητά ηχεία Beats Pill XL, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Το Beats Pill XL είναι ένα ηχείο που φέρει το λογότυπο «b» της Beats
στο μπροστινό μέρος και διατίθεται σε πέντε χρώματα: μαύρο, άσπρο, μεταλλικό ουρανί, ροζ και τιτάνιο. To προϊόν διατέθηκε στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι σήμερα από την Beats by Dr.Dre, την Apple και άλλα καταστήματα λιανικής σε ποσότητα 170 τεμαχίων. Κανένα άλλο προϊόν της Apple ή της Beats δεν έχει επηρεαστεί από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η Apple διαπίστωσε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις η μπαταρία του φορητού ηχείου Beats Pill XL μπορεί να υπερθερμανθεί και να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια λόγω φωτιάς, που μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ τραυματισμό ή περιουσιακή ζημία.

Έχουν αναφερθεί οκτώ φερόμενα συμβάντα καπνού ή πιθανής φωτιάς παγκοσμίως. Μόνον, όμως, πέντε από αυτά τα συμβάντα έχουν εξακριβωθεί. Μεταξύ των συμβάντων που εξακριβώθηκαν, μόνον ένα αφορούσε περιουσιακή ζημία και ένα άλλο αφορούσε ελαφρύ τραυματισμό. Όλες αυτές οι αναφορές προήλθαν από τη Βόρειο Αμερική.

Η Apple αποφάσισε εθελοντικά να ξεκινήσει την ανάκληση του ηχείου Pill XL και ζητά από τους πελάτες της να επιστρέψουν τα ηχεία Beats Pill XL χωρίς χρέωση. Σε αντάλλαγμα η Apple θα δώσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ ενός πιστωτικού σημειώματος που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα καταστήματα Apple Store ή μιας ηλεκτρονικής μεταβίβασης 300 ευρώ.

Η Apple παρέχει πληροφορίες σχετικά με το επηρεαζόμενο προϊόν και την διαδικασία επιστροφής στο τμήμα υποστήριξης της ιστοσελίδας της ή στην ιστοσελίδα της Beats by Dre https://www.apple.com/gr/support/beats-pillxl-recall/.

H Apple έχει επικοινωνήσει με τους συνεργάτες της, που είναι αρμόδιοι για την διανομή και την λιανική πώληση, στο πλαίσιο του προγράμματος και τους έχει ζητήσει να πάψουν να πωλούν το προϊόν και να επιστρέψουν στην εταιρεία τυχόν αποθέματα, που παραμένουν αδιάθετα.
newbeast.gr

κοινοποίηση