Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Αυτό είναι το Google Android M

Στο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O 2015, όπως συνηθίζεται η Google παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία για το νέο της λειτουργικό σύστημα Android M, που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο χρόνο.


Καταρχάς, η Google δεν αποκάλυψε ποιο γλυκό με πρώτο γράμμα το "Μ" θα δώσει το όνομά του στο νέο Android M, αν και μερικοί μιλούν για συνεργασία με τα γνωστά M&M. Επίσης, δεν έγινε γνωστό αν το Android M θα είναι το Android 5.2 ή το Android 6, αλλά σύμφωνα με τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι, πιθανόν, το Android 5.2.

Όσον αφορά το λειτουργικό, η Google δίνει σημασία στην ποιότητα χρήσης και στην διόρθωση αρκετών bugs της προηγούμενης έκδοσης και όχι τόσο πολύ στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών. Σημαντικα κεφάλαια στις βελτιώσεις που φέρνει το Android M είναι αυτα που αφορούν την αυτονομία της συσκευής και την ιδιωτικότητα του χρήστη.
Τεχνολογία Doze

Στο Android Lollipop είδαμε το Project Volta για εξοικονόμηση της μπαταρίας και τώρα η Google ξεκινά να χρησιμοποιεί την τεχνολογία Doze. Με την τεχνολογία αυτή, το smartphone μπαίνει σε sleep mode καταναλώνοντας ελάχιστη ισχύ και επανέρχεται μόλις αντιληφθεί κίνηση από τους αισθητήρες της συσκευής. Σε αυτή την κατάσταση, το smartphone διακόπτει την πρόσβαση στο δίκτυο, με την εξαίρεση σημαντικών εφαρμογών υψηλής προτεραιότητας. Η εταιρεία ανέφερε ότι σε δοκιμές στο Nexus 9 παρατηρήθηκε διπλασιασμός της αυτονομίας σε σύγκριση με το Android Lollipop.http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση