Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Google Jump, ‘ανοικτό’ 20K VR στο YouTube

Στο I/O 2015 η Google παρουσίασε το Jump, την ανοικτή πλατφόρμα Virtual Reality, η οποία θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα λήψης και αναπαραγωγής video 360 μοιρών με χρήση 16
καμερών, τρισδιάστατες εικόνες και 3D video.

Πρώτα δείγματα από τη δυνατότητα λήψης video 360 μοιρών και αναπαραγωγής με drag n' explore στο YouTube έχουμε δει πριν λίγο καιρό.

Το Jump περιλαμβάνει την κάμερα, το απαραίτητο software για τη σύνθεση των εικόνων και το player. Η πρώτη συμβατή κάμερα με το Google Jump… είναι ένα σύστημα 16 καμερών της GoPro τοποθετημένες σε ένα κυκλικό δακτύλιο, με την καταγραφή video να γίνεται ταυτόχρονα από αυτές και συγχρονισμένα.

Το video από τις κάμερες "ενώνεται" με το software που παρέχει η και έχει ως αποτέλεσμα "stereoscopic VR video". H Google υπόσχεται ένα “συνεχές πανόραμα”, 360 μοιρών με την έξοδο της εικόνας να ισοδυναμεί με “πέντε 4K TVs σε ένα” πάνελ.
Τα πεδία λήψης των 16 καμερών, του Google Jump

Με βάση αυτά, το Google Jump, που θα είναι διαθέσιμο μέσω του YouTube, δίνει stream 20K. H Google δεν έχει δώσει πληροφορίες για το πού θα τρέχει το πρόγραμμα επεξεργασίας και αν θα υπάρχει η δυνατότητα τοπικής αποθήκευσης.http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση