Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Windows 10: ό,τι γνωρίζουμε έως τώρα

Η Microsoft επισήμως ανακοίνωσε ότι στις 29 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμα τα Windows 10 μέσω update. Οι χρήστες των Windows 7 και Windows 8.1 θα λάβουν μία ειδοποίηση pop-up, την οποία
πρέπει να αποδεχθούν για να εξασφαλίσουν τη σειρά τους στην αναβάθμιση.

Το update θα γίνεται σε υπολογιστές με Windows 7 και Windows 8.1 δωρεάν για τον πρώτο χρόνο, μέχρι δηλαδή τις 29/7/2016.

Ωστόσο, προσοχή θα πρέπει να δώσουν όσοι έχουν αγοράσει κάποια άδεια των Windows 7/8/8.1 αλλά δεν την χρησιμοποιούν, καθώς η δωρεάν αναβάθμιση αφορά λειτουργικό που είναι ενεργοποιημένο και να χρησιμοποιείται.

Επιπλέον, όσοι αναβαθμίσουν στα Windows 10, θα λάβουν από την Microsoft αρχεία ISO ώστε να προχωρήσουν, εφόσον το επιθυμούν, σε καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού.

Όσοι δεν αναβαθμίσουν ή αγοράσουν το λειτουργικό για το νέο τους PC μέσα σε ένα χρόνο από την ημερομηνία διάθεσης των Windows 10, θα πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν το νέο λειτουργικό. Τα Windows 10 Home θα κοστίζουν 119 δολάρια και τα Windows 10 Pro 199 δολάρια. Η αναβάθμιση από την έκδοση Home στην έκδοση Pro θα κοστίζει 99 δολάρια.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα κόστους για την αναβάθμιση από "πειρατικά" Windows.http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση