Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Xiaomi Mi4 Windows 10 ROM: Διαθέσιμη από 1η Ιουνίου

Τον Μάρτιο η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει custom ROMs για Android συσκευές οι οποίες θα μπορούν να τρέχουν Windows 10 με native εφαρμογές και υπηρεσίες της.
Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσει τους χρήστες Android για να δοκιμάσουν το νέο mobile OS.

Στο νέο της εγχείρημα η Microsoft διάλεξε ως πρώτο συνεργάτη την κινέζικη Xiaomi. Ωστόσο, η Xiaomi δεν συμμετέχει στο project και δηλώνει πιστή στο Android, όμως έχει λόγο να μην δώσει στους χρήστες μια εναλλακτική ROM.

Τελικά, το Xiaomi user group της Microsoft ανακοίνωσε ότι η Windows 10 ROΜ για το Xiaomi Mi 4 θα είναι διαθέσιμη για download την 1 Ιουνίου.

Όλοι οι χρήστες του Xiaomi Mi 4 θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την νέα ROM. Βέβαια μόνο με το Mi 4 δεν μπορεί να κάνει δημοφιλές το Windows 10 στην Ασία, όμως είναι μια καλή αρχή με έναν δυνατό Κινέζο κατασκευαστή. Η Microsoft σχεδιάζει επίσης την κυκλοφορία αντίστοιχων ROM για το ZTE Nubia 9 και άλλα smartphones.

Το Windows 10 Mobile, και όχι μόνο, θα δημιουργήσει καλές ευκαιρίες για την Microsoft και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι το μέλλον της.techblog.gr

κοινοποίηση