Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Τι είναι επισύναψη αρχείου;

Γράφει ο Κώστας Δημητριάδης:
Επισύναψη αρχείου είναι μία λειτουργία που θα τη συναντήσουμε συνήθως κατά την αποστολή ενός email προς κάποιον, από τον email λογαριασμό μας.
Όταν πρόκειται να στείλουμε κάποιο email (ηλεκτρονική αλληλογραφία) πχ σε κάποιον φίλο, του στέλνουμε απλά ένα μήνυμα κειμένου που συνοδεύεται και από κάποιον τίτλο. Μπορούμε όμως με αυτό να συνοδεύσουμε και κάποια αρχεία (πχ φωτογραφίες, κείμενα κειμένου, κλπ). Για να το κάνουμε αυτό, πηγαίνουμε σε μία λειτουργία που μας παρέχεται και στα ελληνικά ονομάζεται επισύναψη αρχείου (στα αγγλικά file attachment). Επιλέγοντας τη συγκεκριμένη λειτουργία μπορούμε να φορτώσουμε από τον υπολογιστή μας κάποια αρχεία και να αποσταλούν και αυτά με το email που στέλνουμε στον φίλο μας. Έτσι ο φίλος μας ανοίγοντας το email μας, θα βρει το κείμενο που γράψαμε αλλά και τα αρχεία αυτά που θα μπορεί είτε να τα δει online, είτε να τα κατεβάσει στον υπολογιστή του.

Bcc είναι
μία συντομογραφία που προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Blind Carbon Copy και είναι ένα πεδίο που μπορούμε να συμπληρώσουμε κατά την αποστολή ενός email.

Εδώ μέσα βάζουμε email διευθύνσεις που θέλουμε να κοινοποιηθεί το μήνυμα - email που στέλνουμε σε κάποιον (από το πεδίο Προς), ότι δηλαδή ακριβώς είναι και το Cc.
Οι email διευθύνσεις δηλαδή που βρίσκονται εκεί μέσα, θα λάβουν ένα αντίγραφο του email που στέλνουμε σε κάποιον. Η διαφορά όμως στο Bcc είναι ότι ο παραλήπτης δεν μπορεί να δει σε ποια emails κοινοποιήθηκε το μήνυμα που μόλις έλαβε, ενώ στο Cc είναι ορατά.

Cc είναι
τα αρχικά των λέξεων Carbon Copy.
Πρόκειται για ένα πεδίο που μπορούμε να συμπληρώσουμε με μία ή περισσότερες email διευθύνσεις, κατά την αποστολή της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας - email.
Ό,τι email βάλουμε σε αυτό το πεδίο, θα κοινοποιηθεί το μήνυμά μας και σε αυτό.
Το cc δηλαδή είναι ένα πεδίο όπου μπορούμε να βάλουμε ένα email στο οποίο θα κοινοποιηθεί ένα αντίγραφό του, όταν το στείλουμε στον παραλήπτη.
Χρησιμεύει κυρίως όταν θέλουμε πχ το αφεντικό μας να παρακολουθεί τι emails στέλνουμε πχ σε κάποιους συνεργάτες μας (άρα στο Cc βάζουμε το email του αφεντικού μας, ενός στο Προς το email των παραληπτών).
Ο παραλήπτης μόλις λάβει το μήνυμά μας, μπορεί να δει και σε ποιόν άλλον κοινοποιήθηκε αυτό (μπορεί να δει τι email βάλαμε στο Cc).

κοινοποίηση