Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Ερευνητές δημιουργούν τον λεπτότερο λαμπτήρα

Έχουμε δει μεγάλη ποικιλία εφαρμογών του γραφενίου τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έχει ενταθεί η έρευνα για το “μαγικό” υλικό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που λανσάρεται ως η λεπτότερη πηγή φωτός στον κόσμο.

Όπως δημοσιεύει ομάδα ερευνητών από τα Columbia Engineering, Seoul National University και Korea Research Institute of Standards and Science, για πρώτη παρουσίασαν ορατή πηγή φωτός από γραφένιο με πάχος μόλις 1 άτομο, γεγονός που αναμένεται ότι θα φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία κατασκευής OLED panels.

Επιστήμονες κατασκευάζουν το πρώτο προφυλακτικό από γραφένιο!

Οι ερευνητές σύνδεσαν λεπτές λωρίδες γραφενίου με μεταλλικά ηλεκτρόδια, τα άφησαν να αιωρούνται επάνω από το υπόστρωμα και πέρασαν ρεύμα που τα θέρμανε στο επίπεδο των 2500 °C, με αποτέλεσμα να λάμπουν έντονα.

    “Δημιουργήσαμε τον λεπτότερο λαμπτήρα στον κόσμο, ο οποίος μπορεί να ενσωματωμεθί σε chips και να ανοίξει τον δρόμο για την παραγωγή υπέρλεπτων, εύκαμπτων και διάφανων οθονών”

Η ομάδα διερευνά περαιτέρω το υλικό για να ελέγξει την απόδοση του και φυσικά θα εξετάσει τεχνικές ενσωμάτωσης εύκαμπτα υποστρώματα και όχι μόνο.
http://www.techgear.gr

κοινοποίηση