Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Τι είναι daa αρχείο;

Γράφει ο Κώστας Δημητριάδης:
Daa είναι τα αρχικά από τις λέξεις Direct Access Archive. Είναι αρχεία τα οποία για όσους γνωρίζουν, είναι ότι και το iso αρχείο και περιέχει μέσα του ένα ολόκληρο image με σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η συμπίεση των δεδομένων, η προστασία του με κωδικό, κλπ.

Αν δεν γνωρίζετε τις έννοιες του iso και image, θα σας το εξηγήσουμε απλά ώστε να καταλάβετε τι είναι τα daa αρχεία. Είναι στην ουσία ένα συμπιεσμένο αρχείο που μπορεί να περιέχει μέσα του πληθώρα δεδομένων όπως αρχεία και ρυθμίσεις συστήματος. Μπορεί εύκολα να αποσυμπιεστεί από κάποια προγράμματα, ώστε να γραφτούν τα δεδομένα που περιέχει μέσα του σε κάποιο cd, dvd, ή ακόμα και να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα αυτά για επαναφορά του λειτουργικού συστήματος, στη μορφή που ήταν όταν δημιουργήσαμε το daa αρχείο.

Η εταιρία που εφηύρε τα αρχεία αυτά είναι η Power Iso όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα από την Power Iso χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσετε, μιας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για 30 ημέρες δωρεάν, οπότε αν το χρειάζεστε στιγμιαία, να κάνετε μια χαρά τη δουλειά σας. Τώρα, για να δείτε τα περιεχόμενά του και να μετατρέψετε από daa σε iso, μπορείτε να το κάνετε με τον δωρεάν μετατροπέα daa σε iso.

κοινοποίηση