Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Η βαλίτσα που συνδέεται με το κινητό και σε ακολουθεί

Η μεγαλύτερη εξέλιξη που είδαμε στις βαλίτσες τη χρονιά που μας πέρασε ήταν ο εντοπισμός τους μέσα από το smartphone και η ενσωμάτωση μπαταρίας για να φορτίζεις τις συσκευές σου.
Η NUA Robotics πάει στο επόμενο βήμα δημιουργώντας μια ακόμη πιο έξυπνη βαλίτσα η οποία κινείται αυτόνομα και ακολουθεί τον κάτοχό της.

Η NUA Robotics για να δημιουργήσει το συγκεκριμένο prototype ενσωμάτωσε έναν αισθητήρα κάμερας και Bluetooth, για να συνδεθεί μέσω του ειδικού app με το κινητό. Επομένως η βαλίτσα γνωρίζει που είναι ο ιδιοκτήτης της και τον ακολουθεί.

Όπως είπαμε, πρόκειται για prototype, το οποίο όμως η εταιρεία ευελπιστεί σε ένα χρόνο από τώρα να το βγάλει στην αγορά. Ακόμη δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με την λειτουργία ή την μπαταρία που ενσωματώνει και πόση διάρκεια έχει.

Ο CEO της εταιρείας, Alex Libman αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα καθημερινά αντικείμενα εκτός από την βαλίτσα. Μπορεί για παράδειγμα το καρότσι του σουπερ μάρκετ να σε ακολουθεί αντί να το σπρώχνεις εσύ, κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα.
techblog.gr

κοινοποίηση