Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Η πρώτη ολογραφική ψηφιακή βοηθός τεχνητής νοημοσύνης

Η Vinclu, ιαπωνική startup που ασχολείται με το IoT (Internet of Things), δημιουργεί μια συσκευή με τεχνολογία ολογράμματος που αλλάζει εντελώς την εικόνα που είχαμε για τους ψηφιακούς βοηθούς.

Το Gatebox, είναι μια συσκευή που μοιάζει αρκετά με το Amazon Echo, με μία όμως βασική διαφορά: Η ψηφιακή βοηθός με την οποία αλληλεπιδρά ο χρήστης, απεικονίζεται σαν πραγματική φιγούρα με την βοήθεια ολογράμματος. Πέρα απο τις βασικές λειτουργίας (email, μουσική, υπενθυμίσεις κλπ), η Azuma, όπως ονομάζει η Vinclu την ψηφιακή βοηθό, μπορεί να ελέγξει την τηλεόραση, το air condition, τα φώτα και άλλες έξυπνες συσκευές.

Ο στόχος της εταιρίας είναι να έρθει πιο κοντά ο άνθρωπος στην εικονική πραγματικότητα, και τι καλύτερο για να το πετύχει απο το να «δώσει ζωή» σε λειτουργίες που μέχρι τώρα απολαμβάναμε απο ένα μαύρο κουτί όπως το Echo ή μέσα απο το smartphone μας. Επιπλέον, η Azuma, μέσω της προηγμένης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, μπορεί να μάθει τις συνήθειες του χρήστη και να ενεργεί με βάση αυτές.

Μέσα στο 2016, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο λειτουργικό Gatebox, η Vinclu θα λανσάρει την πρωτοποριακή συσκευή της μέσα απο crowdfunding πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί οτί η Αzuma θα είναι προσωρινά η μόνη χαρακτήρας που μπορούμε να επιλέξουμε, αργότερα όμως οι χρήστες θα έχουν περισσότερες επιλογές. TECHBLOG.GR

κοινοποίηση