Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Intel: Αποκαλύτει τα Compute Stick της νέας γενιάς

Η Intel θέλει και το 2016 να μπει δυναμικά γεμίζοντας την αγορά με λύσεις Compute Stick σε όλες τις τιμές. Τα Compute Stick, είναι μικροϋπολογιστές που μετατρέπουν τη μέση τηλεόραση σε υπολογιστή περιορισμένων δυνατοτήτων και σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερες από smart επιλογές (τηλεοράσεων).


Το πρώτο stick που κυκλοφόρησε, μπορεί να μην ήταν το απόλυτο σύστημα, καθώς δεν είχε πολλά να δώσει από άποψη συνδεσιμότητας, λόγω του ελλιπούς του σχεδιασμού. Φέτος όμως στη CES, η Intel αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα με 3 νέες εκδόσεις που επιβεβαιώνει ότι δε θα έχουν τα λάθη της πρώτης γενιάς και θα είναι διαθέσιμα για κάθε τσέπη ή ανάγκη.

Τα νέα Compute Stick θα έρχονται με επεξεργαστές Atom και Intel CoreM και θα έχουν ποικιλία συνδεσιμότητας ανάλογα τις δυνατότητες του καθενός. Η οικονομική έκδοση, θα φοράει τον Intel Atom x5 Z8300 με HD Graphics και συνολικά 2GB LPDDR4 μνήμη. Η χωρητικότητά του θα είναι 32GB eMMC, λαμβάνοντας έξτρα micro sd μνήμες και θα έχει δύο θύρες συνδεσιμότητας USB, μία USB 3.0 και μια USB 2.0. Η σύνδεση του με το ίντερνετ θα είναι μέσω του ασύρματου αντάπτορα Intel 7265, αντικαθιστώντας την Realtek που είχε η προηγούμενη έκδοση. Η τιμή του θα φτάνει τα 159 δολάρια Η.Π.Α.techblog.gr

κοινοποίηση