Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

To drone – “ιπτάμενο» αυτοκίνητο σε μεταφέρει όπου θέλεις

Η καρδιά της τεχνολογίας και της καινοτομίας χτυπά στο Λας Βέγκας και την έκθεση CES 2016, η οποία και φέτος εντυπωσιάζει με τα όσα παρουσιάζονται εκεί. Η κινέζικη Ehang παρουσίασε το όραμά της για τα drones του μέλλοντος, που κάνουν πολλά περισσότερα απ’ότι σήμερα.


Σήμερα τα drones είναι μικρά σε μέγεθος εξοπλισμένα με κάμερες, μπορείς να τα καθοδηγήσεις ενώ εσύ βρίσκεσαι στο έδαφος και μπορούν να φτάσουν εκεί που είναι δύσκολη η πρόσβαση από τον άνθρωπο. Τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης για να παρέχουν για παράδειγμα τρόφιμα και φάρμακα σε δυσπρόσιτες περιοχές. Διάφορες εταιρείες όπως η Amazon θέλουν να χρησιμοποιήσουν drones για την παράδοση παραγγελιών, ενώ τα ελβετικά ταχυδρομεία ετοιμάζουν την παράδοση γραμμάτων μέσω drones.

Όμως οι Κινέζοι με το Ehang 184 Autonomous Aerial Vehicle (AAV) οραματίζονται μια μέρα τα drones να σε μεταφέρουν κάθε πρωί στη δουλειά σου, αντί να οδηγείς και να είσαι κολλημένος στην κίνηση.

Το Ehang 184 είναι μονοθέσιο ηλεκτρικό drone το οποίο είναι αυτόνομο. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο επιβάτης είναι να το βάλει μπρος και να επιλέξει μέσω της 12ιντσης οθόνης αφής, τον προορισμό του. Το drone θα μπορεί να επικοινωνεί με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και με άλλα αεροσκάφη, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιο ατυχήματος.

Είναι κατασκευασμένο από ελαφριά και ανθεκτικά υλικά, έχει 8 κινητήρες που δίνουν 142hp/106kW, η 14.4-kWh μπαταρία του δίνει διάρκεια πτήσης 23 λεπτά (με τον επιβάτη μέσα), φορτίζει σε 2 (fast charging) με 4 ώρες και μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 120 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 100 χλμ. την ώρα και το μέγιστο ύψος 3.499 μέτρα. Υπάρχει πορτ-μπαγκάζ, εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός, air-conditioning, σύνδεση Ίντερνετ 4G και θύρες που ανοίγουν προς τα πάνω.techblog.gr

κοινοποίηση