Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Android Wear: Στοχεύει στην Apple με το μεγαλύτερο update μέχρι σήμερα

Ενώ το Apple Watch ετοιμάζεται να έρθει στα χέρια των πρώτων χρηστών, η Google απαντά με το μεγαλύτερο update που έχει κάνει μέχρι σήμερα στο Android Wear. Φέρνει Wi-Fi, emoji ζωγραφισμένα με το χέρι, χειρονομίες και άλλα.


Η Google επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα smartwatches (όσοι έχουν πειστεί να αγοράσουν ένα). Με τις νέες αλλαγές η Google θέλει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και να έχει τα ίδια features με την Apple κάτι που επιβάλλεται να κάνει από τη στιγμή που έχει ακουστεί ότι θέλει να φέρει το Android Wear στα iPhone.

Χειρόγραφα emoji
Το χαρακτηριστικό που τραβά την προσοχή είναι τα νέα emoji που μπορείς να τα ζωγραφίσεις με το χέρι και το Android Wear θα προσπαθήσει να τα αναγνωρίσει και να μετατρέψει σε κανονικά emoji.

Το συγκεκριμένο feature υπάρχει και στο Android Handwriting Input app που έφερε η Google την προηγούμενη εβδομάδα.

Υποστήριξη Wi-Fi
Μια πολύ σημαντική αλλαγή που φέρνει η Google είναι η απεξάρτηση του smartwatch από το κινητό καθώς το Android Wear έχει πλέον υποστήριξη Wi-Fi. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να απομακρυνθείς από το κινητό και να λαμβάνεις ακόμη ειδοποιήσεις, κλήσεις και μηνύματα σαν να έχεις το κινητό στην τσέπη. Ήδη πολλοί κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει Wi-Fi στα smartwatches και περίμεναν από την Google να ενεργοποιήσει το feature.

Low-power mode και χειρονομίες
Δυο ακόμη αλλαγές που έφερε η Google αφορούν στην οθόνη. Η μια είναι το low-power mode της οθόνης, όταν δεν την χρησιμοποιείς ενεργά, επιτρέπει στα apps να προβάλλουν πολύ λιγότερα δεδομένα συνήθως σε ασπρόμαυρο χρώμα. Αυτό υπάρχει ήδη για την κεντρική οθόνη, αλλά τώρα προστίθεται και μέσα στα apps. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο για παράδειγμα όταν έχεις ανοιχτή την λίστα με τα ψώνια, fitness apps ή μουσική.

Το άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η αλληλεπίδραση μέσω χειρονομιών, μπορείτε να κάνετε διάφορες ενέργειες χωρίς να αγγίξετε την οθόνη. Για παράδειγμα με την κίνηση του χεριού προς τα έξω, πηγαίνει στην επόμενη κάρτα, με την ανάποδη κίνηση επανέρχεται η σελίδα που άλλαξες. Οι χειρονομίες στα ρολόγια που δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη οθόνη, είναι πολύ χρήσιμες.

Το LG Urbane θα είναι το πρώτο που θα έχει την νέα έκδοση (έρχεται out of the box) ενώ οι υπόλοιπες Android Wear συσκευές θα ξεκινήσουν να παίρνουν το update από τον επόμενο μήνα.

Η Google πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στην αγορά με το Android Wear και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ σημαντικό το πόσο γρήγορα θα δοθεί η αναβάθμιση και φυσικά κατά πόσο η υποστήριξη Wi-Fi δεν θα μειώσει διάρκεια της μπαταρίας.
techblog.gr

κοινοποίηση