Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ASRock Fatal1ty Z97X Killer, Z97 Extreme4 & Z97E-ITX/ac

H ASRock επέλεξε τρία διαφορετικά μοντέλα, το Fatal1ty Z97X Killer που απευθύνεται στους ασυμβίβαστους gamers, το Z97 Extreme4 για απαιτητικούς χρήστες που δεν έχουν ανάγκη τα ειδικά gaming χαρακτηριστικά, και το Ζ97Ε-ΙΤΧ/ac,
ένα από τα λίγα mini-ΙΤΧ mobos της αγοράς που στηρίζεται στο Ζ97 chipset για όσους θέλουν να στήσουν ένα πολύ μικρό αλλά δυνατό PC.
Τα τρία προϊόντα μπορεί να έχουν διαφορετικό προσανατολισμό, ωστόσο μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά, οπότε η παρουσίασή μας θα ξεκινήσει από αυτά, πριν προχωρήσουμε στα στοιχεία που τα διαφοροποιούν.

Κατασκευαστικά, και τα τρία προϊόντα φέρουν τη σφραγίδα Super Alloy της ASRock, η οποία μεταφράζεται στα παρακάτω στοιχεία. Για αρχή, έχουμε το μαύρο PCB, το οποίο διαθέτει υψηλής πυκνότητας ίνες fiberglass για αυξημένη αντοχή στην υγρασία. Όλα τα MOSFET του κυκλώματος τροφοδοσίας τής CPU είναι dual-stack, ενώ εκείνα που τροφοδοτούν τις μνήμες είναι NexFET με χαμηλό RDS(on) για υψηλότερη αποδοτικότητα και χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας. Οι πυκνωτές είναι ιαπωνικοί Nichicon της σειράς 12K platinum, διαπιστευμένοι για 12.000 ώρες λειτουργίας, ενώ τα πηνία διαθέτουν όλα πυρήνα Premium Alloy, που δίνουν 90% περισσότερο ρεύμα από τα πηνία με πυρήνα φερίτη.

Επιπλέον, τα δύο ATX mobos διαθέτουν το XXL Aluminum Alloy σύστημα ψύξης. Και τα τρία έχουν διπλό UEFI BIOS για αυξημένη ασφάλεια, ενώ υποστηρίζουν λειτουργία Dehumidifier –αν γνωρίζετε πως το σύστημά σας θα μείνει ανενεργό για αρκετό χρονικό διάστημα, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και το PC θα ενεργοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα επιστρέφει σε sleep mode για την αποφυγή συγκέντρωσης μεγάλου ποσοστού υγρασίας στα κυκλώματα.

Για τους σκληρούς δίσκους, η ASrock έχει προσθέσει το HDD Saver. Η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται μέσω ενός 4-pin connector κοντά στις θύρες SATA και, αν τον ενεργοποιήσετε, μπορείτε στη συνέχεια μέσω λογισμικού να διακόπτετε τη λειτουργία έως και δύο δίσκων ή οπτικών drives. Επίσης, και τα τρία mobos έχουν πρόσβαση στο ASRock App Shop από το οποίο μπορείτε να κατεβάζετε εφαρμογές και drivers ώστε το σύστημά σας να είναι συνεχώς ενημερωμένο. Τέλος, εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσία ASRock Cloud, αποκτάτε απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας, καθώς και τη δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων στο cloud. Η υπηρεσία παρέχεται σε συνεργασία με το Orbweb.me και πρακτικά αυτό που σας παρέχει η ASRock, με την αγορά ενός mobo, είναι ένας προωθητικός κωδικός για ένα έτος Professional συνδρομής.

Εξυπακούεται πως καθώς έχουμε να κάνουμε με Z97 mobos, όλα υποστηρίζουν σύνδεση SATA Express 10Gbps καθώς και M2.SSD, ενώ μπορούν να συνδεθούν με έως και τρεις οθόνες, εκμεταλλευόμενα τις onboard εξόδους εικόνας, σε συνδυασμό με κάποια CPU που υποστηρίζει τα νεότερα Intel HD Graphics.
http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση