Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Όταν η τεχνολογία ξεπερνά την επιστημονική φαντασία

Ρομπότ μπάρμαν και πολλά άλλα στην μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση τεχνολογίας, Hannover Messe Η νέα γενιά των ρομπότ, που παρουσιάστηκε στο Hannover Messe, τη μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, στη Γερμανία από 13 έως 17,
υπόσχεται την επανάσταση στον τομέα της τεχνολογίας αλλά και την αλλαγή στο τοπίο των βιομηχανιών και της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με το Boston Consulting Group, οι δαπάνες για τα ρομπότ σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να εκτοξευθούν στα 67 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, από μόλις 15 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2010.

Τα τρία τέταρτα των ρομποτικών εφαρμογών στην επόμενη δεκαετία αναμένεται να συγκεντρώνονται σε τέσσερις τομείς: στον εξοπλισμό των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπών προϊόντων, στον ηλεκτρικό εξοπλισμό αλλά και στα μηχανήματα.

Με βάση τα εργατικά κόστη τα οποία έχουν ανέβει σε χώρες όπως η Κίνα, δημοφιλής χώρα για την εξωτερική ανάθεση της παραγωγής, οι τεχνολογικές εξελίξεις αναμένεται να τους επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Από τα σύγχρονα επιτεύγματα πολλά ήταν εκείνα που έκλεψαν την παράσταση με τις ιδιαίτερη λειτουργικότητα τους. Ενδεικτικά τα ρομπότ σε ρόλο μπάρμαν σέρβιραν μπύρα στους επισκέπτες εντυπωσιάζοντας του, ενώ άλλα μαγείρεψαν εδέσματα ή ανέλαβαν ρόλο μπάτλερ εκπλήσσοντας τους θεατές. Για την ευκινησία και την ευελιξία τους βέβαια εντυπωσίασαν και τα ρομποτικά μυρμήγκια και πεταλούδες που έδωσαν έναν άλλο αέρα στο χώρο διεξαγωγής της...
newbeast.gr

κοινοποίηση