Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Clear: To app που καθαρίζει τα προφίλ σου από όσα δεν θες να θυμάσαι

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους η δεν έχουν προσληφθεί, επειδή κάτι που είχαν ανεβάσει στο προφίλ που έχουν σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, Instagram κλπ, τους πρόδωσε.


Αν λοιπόν θέλετε να δείξετε ένα άψογο προφίλ, αλλά φοβάστε ότι αυτά που έχετε ανεβάσει στο παρελθόν μπορεί να σας προδώσουν, έρχεται η εφαρμογή Clear. Αντί να καθίσετε να ψάξετε τι μπορεί να προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο στο προφίλ σας και να το σβήσετε χειροκίνητα, το Clear συνδέεται με τους λογαριασμούς σας σε Facebook, Twitter και Instagram για να σκανάρει ότι έχετε κάνει τόσα χρόνια στα social media. Στη συνέχεια σας δείχνει τι βρήκε και αποφασίζετε τι θα διαγράψετε.

Αυτό γίνεται με τη χρήση αλγορίθμων και του υπερυπολογιστή της IBM, Watson, ο οποίος βοηθά στο φιλτράρισμα του υλικού. Φιλτράρει πόστ που έχουν λέξεις κλειδιά όπως βλασφημίες, θέματα που αφορούν στην ισότητα των δυο φύλων, τους ομοφυλόφιλους κλπ. Γενικά επικεντρώνεται σε αρνητικές λέξεις.

Το app δημιουργήθηκε από τον Ethan Czahor που πέρσι είχε αναλάβει την καμπάνια του Αμερικανού πολιτικού Jeb Bush, αλλά παραιτήθηκε όταν βγήκαν στην δημοσιότητα διάφορα tweets που είχε κάνει και περιελάμβαναν αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν απλά αστεία.

Μιας και γνωρίζει ακριβώς πως είναι να εκτίθεσαι για κάτι που έχεις πει πριν από καιρό και δεν θυμάσαι πια, ή δεν το πιστεύεις καν, ο Czahor δημιούργησε το Clear.

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στο iOS σε μορφή beta.
techblog.gr

κοινοποίηση