Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Game Of Thrones: Σπάει ρεκόρ πειρατείας με 32 εκατ. downloads

Αυτή τη στιγμή το Game of Thrones, που προβάλλεται από το αμερικανικό δίκτυο HBO, είναι ένα από τα κορυφαία show στον πλανήτη. Εν όψει της πρεμιέρας που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες,
έγινε μια τεράστια διαρροή με αποτέλεσμα τα 4 πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου να ανεβούν στο διαδίκτυο.

Αυτό αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για τους συντελεστές και η HBO προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Για τους fans της σειράς όμως η διαρροή ήταν πολύ ευχάριστη και την εκτίμησαν δεόντως, όπως δείχνουν και οι αριθμοί των downloads.

Σύμφωνα με την εταιρεία Tru Optik που πραγματοποίησε την έρευνα, τα 4 επεισόδια που διέρρευσαν online κατέβηκαν 32 εκατομμύρια φορές από 18 εκατομμύρια διευθύνσεις IP, μόνο την πρώτη εβδομάδα. Μόνο το πρώτο επεισόδιο εκτιμάται ότι κατέβηκε 13 εκατομμύρια φορές.

Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν ρεκόρ και αν τους χωρίσουμε ανά ποιότητα, έχουμε 720p HD να είναι στο 43.5% των downloads, ακολουθεί 35.1% για 480p και 31.4% τα 1080p. Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των downloads με 10.5% του συνόλου, ακολουθούν Γαλλία, Βραζιλία, Κίνα και Ρωσία με 5.6%, 5.6%, 5.4% και 5.3%, αντίστοιχα.

Εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ το πρώτο επεισόδιο το κατέβασαν 1 εκατομμύρια άνθρωποι, που σημαίνει 44 εκατομμύρια δολάρια, αν αριθμός αυτός πήγαινε να κάνει μια τρίμηνη συνδρομή στο HBO Now.
techblog.gr

κοινοποίηση