Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Gartner: Η Apple είναι πλέον ο top κατασκευαστής κινητών στον κόσμο

Η Apple άκουσε τους fans της, τον Σεπτέμβριο παρουσίασε τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus με μεγαλύτερες οθόνες και αυτό της βγήκε σε πολύ καλό με τις πωλήσεις και τα κέρδη να σπάνε κάθε ρεκόρ.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, η Apple κατάφερε να ξεπεράσει την μεγάλη της αντίπαλο, Samsung, και τώρα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών στον κόσμο.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 πούλησε 74.83 smartphones ενώ η Samsung 73.03 εκατομμύρια. Η Gartner αναφέρει ότι το ισχυρό οικοσύστημα της Apple και η μεγαλύτερη οθόνη που προσφέρει πλέον μια ισχυρή εναλλακτική έναντι των Android κινητών που είχαν μέχρι τώρα το προνόμιο, είναι που ώθησαν τις πωλήσεις της Apple.

Από την άλλη, οι επιδόσεις της Samsung έπεσαν στο τέταρτο τρίμηνο και έχασε σχεδόν το 10% του μεριδίου της αγοράς, η Samsung ζορίζεται να σταματήσει την πτώση των smartphones ενώ οι χρήστες της απαιτούν premium ναυαρχίδες. Τελικά όμως ανακοίνωσε τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge με τα οποία έκανε σημαντικές αλλαγές στο design, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει στις πωλήσεις και αν θα καταφέρει να ξεπεράσει την Apple το επόμενο τρίμηνο.

Την τρίτη,τέταρτη και πέμπτη θέση καταλαμβάνουν Lenovo, Huawei και Xiaomi αντίστοιχα. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2014 πουλήθηκαν στο σύνολο 1.2 δισεκατομμύρια smartphones, που σημαίνει αύξηση κατά 28.4% σε σύγκριση με το 2013.
techblog.gr

κοινοποίηση