Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

LG G Flex

Καλώς ή κακώς, όσοι ασχολούμαστε με την τεχνολογία συνηθίζουμε τα πράγματα πολύ γρήγορα κι εντυπωσιαζόμαστε δύσκολα.


Πού και πού, όμως, εμφανίζονται οι συσκευές εκείνες που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά και αναζωπυρώνουν  το ενδιαφέρον.

Μία τέτοια συσκευή είναι και το G Flex της LG,  το πρώτο εκ των δύο κορεατικών καμπυλωτών smartphones –το έτερο είναι το Galaxy Round της Samsung–, που μας δίνει μια γεύση από το πιθανό μέλλον των smartphones και όχι μόνο.

Το βασικό του χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από την κυρτή οθόνη, που χρησιμοποιεί ένα Plastic OLED πάνελ των 6 ιντσών. Αν αναρωτιέστε σε τι εξυπηρετεί μία κυρτή οθόνη σε ένα τηλέφωνο, η απάντηση ακούει στη λέξη εργονομία. Ομολογουμένως, το G Flex αγκαλιάζει το πρόσωπο φέρνοντας το μικρόφωνο πιο κοντά στο στόμα σας, ενώ γλιτώνει και μερικά πολύτιμα χιλιοστά στο ύψος, με αποτέλεσμα να είναι το πιο “μικρό” από τα 6άρια phablets που έχουμε δοκιμάσει έως τώρα. Το μόνο μειονέκτημα της οθόνης αυτή τη στιγμή είναι πως δεν υποστηρίζει ανάλυση full HD αλλά 720p, οπότε στα 245ppi  η ευκρίνεια δεν είναι επιπέδου Retina.

Προφανώς, αυτή  η επιλογή έχει να κάνει με κατασκευαστικές δυσκολίες, όμως ό,τι χάνει σε ευκρίνεια η οθόνη του G Flex σάς το αποζημιώνει σε γωνίες θέασης και ζωντάνια των χρωμάτων.  H οθόνη όμως είναι το μισό σκέλος της εξίσωσης. Το άλλο μισό είναι η κυρτή μπαταρία, κατασκευής LG Chemicals, χωρίς την οποία η κατασκευή του G Flex δεν θα ήταν εφικτή.

Η μπαταρία χωρητικότητας 3.500mAh μας έδωσε εντυπωσιακή αυτονομία, από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει έως τώρα,  και οι δύο ημέρες έντονης χρήσης είναι παιχνιδάκι για το G Flex.

Σε ό,τι αφορά την κάμερα, η LG έχει επιλέξει ένα module  των 13MP, όμως δεν είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται στο G2, καθώς δεν διαθέτει οπτική σταθεροποίηση. Σας επιτρέπει όμως να τραβήξετε βίντεο σε ανάλυση 4K, ενώ υποστηρίζει  τις λειτουργίες Audio Zoom και Cheese Shutter. Οι λήψεις δεν μας συγκλόνισαν, όμως η απόδοση της κάμερας θα καλύψει και με το παραπάνω τις καθημερινές σας ανάγκες. Στον τομέα τού ήχου, και εδώ υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου υψηλής ανάλυσης, έως 24-bit/192KHz, προς τέρψη των audiophiles.

Το λειτουργικό είναι το Android 4.2.2, αν και η αναβάθμιση σε KitKat δεν θα αργήσει, με όλες τις custom λειτουργίες της LG, από τις εφαρμογές QSlide και το Slide Aside, μέχρι το Wireless Storage και το Guest Mode. Καινούρια είναι η λειτουργία QuickTheater, η οποία, κρατώντας τη συσκευή σε οριζόντια θέση και κάνοντας swipe με τους δύο αντίχειρες, σας φέρνει  σε ένα ειδικό περιβάλλον για προβολή φωτογραφιών και βίντεο, καθώς και το MultiWindow, όπου κρατώντας παρατεταμένα  το πλήκτρο της επιστροφής, ανοίγει μία λίστα με 13 εφαρμογές –από τον browser μέχρι τον File manager–, τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για να τις δουλέψετε πλάι-πλάι.

Φυσικά, δεν λείπει η λειτουργία Knock On, που με διπλό tap ενεργοποιεί την οθόνη, καθώς και εδώ η LG έχει υιοθετήσει  τη σχεδίαση με την τοποθέτηση των πλήκτρων On/Off  και αυξομείωσης της έντασης στην πλάτη της συσκευής, κάτω από την κάμερα. Μιας και αναφερθήκαμε στην πλάτη, αξίζει  να σημειώσουμε μία ακόμη καινοτομία, αφού το κάλυμμά της διαθέτει ειδική επίστρωση, χάρη στην οποία “επουλώνει” γρατζουνιές από την καθημερινή χρήση. Η επίστρωση δεν αποτελεί πανάκεια και μπορεί να διορθώσει μόνο επιφανειακές χαρακιές, αλλά έστω κι έτσι αποτελεί καλοδεχούμενη προσθήκη.

Συνολικά, το G Flex είναι ένα εξαιρετικό phablet, όμως όταν έρθει η ώρα του ταμείου, πιθανόν να χάσετε κάθε ενθουσιασμό, καθώς τα 900 ευρώ της ονομαστικής τιμής πώλησης είναι ένα εξαιρετικά υψηλό ποσό. Το κόστος δικαιολογείται από την ακριβή –για την ώρα– τεχνολογία της οθόνης και της μπαταρίας, αλλά θα εκπλαγούμε αν οι πωλήσεις της συσκευής δεν περιοριστούν μόνο στους early adopters. Σε κάθε περίπτωση, εμάς μας αρέσει να βλέπουμε καινοτόμα προϊόντα και περιμένουμε τη στιγμή  που η τεχνολογία θα περάσει και σε πιο προσιτές συσκευές.
http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση