Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

MacBook Pro 15" Retina

Για άλλη μία φορά η Apple έκανε την έκπληξη, ανεβάζοντας τον πήχη στους φορητούς υπολογιστές. To νέο MacBook Pro, με την οθόνη τεχνολογίας Retina, είναι το laptop
που θα πρέπει να αποκτήσετε αν ενδιαφέρεστε για την ισχύ, την ποιότητα απεικόνισης και τη φορητότητα.

Σχεδιαστικά, το Retina MacBook Pro διατηρεί το DNA των προηγούμενων υλοποιήσεων, με το αλουμινένιο unibody σώμα, με τη διαφορά ότι κανένα MacBook Pro έως τώρα δεν ήταν τόσο λεπτό κι ελαφρύ. Μην ξεχνάτε πως έχουμε να κάνουμε με ένα 15άρι φορητό, όπου το βάρος ίσα που ξεπερνά τα 2 κιλά, ενώ το πάχος συναγωνίζεται τις προδιαγραφές των Ultrabooks της Intel. Φυσικά, για να γίνει αυτό, έχουν γίνει και κάποιες θυσίες, με την Apple να έχει εξοβελίσει τόσο τη θύρα LAN –θα πρέπει να αγοράσετε αντάπτορα– όσο και το optical drive, κάτι που ίσως να ενοχλήσει αρκετούς χρήστες.

Ανάβοντας το MacBook Pro, την παράσταση κλέβει η εκπληκτική οθόνη, με ποιότητα απεικόνισης πρωτόγνωρη για υπολογιστή [φορητό ή μη], χάρη στα 220ppi που προσφέρει η υπερυψηλή ανάλυση των 2.8880x1.800 pixels. Φυσικά, η Apple έχει προσαρμόσει ανάλογα το λειτουργικό αλλά και τις δικές της εφαρμογές, ώστε τα γράμματα να έχουν φυσιολογικό μέγεθος και να είναι πεντακάθαρα, κι αυτό που μένει είναι να κάνουν το επόμενο βήμα και οι προγραμματιστές και να προσφέρουν προγράμματα που να μπορούν να εκμεταλλευτούν την οθόνη, καθώς αυτή τη στιγμή οι συμβατές εφαρμογές είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Εκεί πάντως που η εμπειρία απεικόνισης απογειώνεται είναι στην προβολή φωτογραφιών, καθώς ακόμη και το βίντεο full HD είναι πλέον "χαμηλής ανάλυσης" για τα δεδομένα της Retina display. Τα χρώματα είναι ζωηρά, το μαύρο βαθύ, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να μοιάζουν περισσότερο σαν να τις βλέπετε σε κάποιο καλό περιοδικό, παρά σε οθόνη. Το μόνο ουσιαστικό μειονέκτημα είναι πως, για την ώρα, η οθόνη Retina διατίθεται μόνο σε glossy έκδοση και, παρόλο που η Apple έχει μειώσει τις αντανακλάσεις, θα θέλαμε όσο τίποτα άλλο αυτή την οθόνη σε ματ.

Από πλευράς ισχύος, το MacBook Pro είναι καθόλα σύγχρονο, με επεξεργαστή Core-i7 νέας γενιάς στα 2,3GHz [υπάρχει και πιο ισχυρή έκδοση στα 2,6GHz], 8GB μνήμης, SSD 256GB και διπλό υποσύστημα γραφικών, με συνδυασμό των Intel ΗD4000 και μίας GeForce GT650Μ, γεγονός που βοηθά το laptop να προσφέρει αυτονομία 7 ωρών. "Πλούσιες" είναι και οι διαθέσιμες θύρες, καθώς εκτός από τις δύο Thunderbolt, έχουμε και δύο USB 3.0 αλλά και έξοδο HDMI.

Συνολικά, το Retina MacBook αυτή τη στιγμή παίζει στη δική του κατηγορία, καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο laptop που να πλησιάζει αυτά που προσφέρει –αρκεί, φυσικά, να μπορείτε να πληρώσετε το τίμημα...
http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση