Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Microsoft: Νέες Lumia 940 ναυαρχίδες μαζί με Windows 10 το καλοκαίρι;

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα mobile της Nokia και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια ναυαρχίδα, αλλά έχει επικεντρωθεί σε low και mid-range οικονομικές συσκευές.
Οι νέες πληροφορίες λένε ότι η ναυαρχίδα θα έρθει μαζί με τα Windows 10 το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Nokia Power User η Microsoft έχει στα σχέδια δυο smartphones επιπέδου ναυαρχίδας και δυο mid-rangers. Οι (ανεπιβεβαίωτες από την ίδια την Microsoft) πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυκλοφορία των νέων smartphones συμπίπτει με την διάθεση των ενοποιημένων Windows 10 το καλοκαίρι, τα οποία θα τρέχουν σε όλες τις οθόνες (desktop, laptop, tablets, smartphones).

Οι δυο πιο ενδιαφέρουσες συσκευές θα είναι τα Microsoft Lumia 940 και Microsoft Lumia 940 XL. Οι φήμες λένε ότι το Lumia 940 θα έχει οθόνη 5 ιντσών, ενώ το 940 XL θα πάει στις 5.7 ίντσες. Και τα δυο θα έχουν δυνατή κάμερα, αναμένεται να πάνε σε αισθητήρες 24-25 Μegapixel ενώ η selfie κάμερα δεν θα είναι μικρότερη από 5 Megapixel.

Επιπλέον, λέγεται ότι θα δούμε καινοτομίες όπως κάποια μορφή 3D-αλληλεπίδρασης, σαρωτή ίριδας και native υποστήριξη γραφίδας.

Μαζί με τις ναυαρχίδες η Microsoft θα κυκλοφορήσει και δυο mid-range smartphones, τους διαδόχους των Lumia 830 και Lumia 730. Οι ονομασίες τους αναφέρεται ότι θα είναι Lumia 840 και Lumia 740, με το πρώτο να έχει 13-14 Megapixel PureView κάμερα και οθόνη 5 ιντσών. Το Lumia 740 λέγεται ότι θα είναι πιο μεγάλο με 5.5 ή 5.7 ιντσών οθόνη.

Προς το παρόν μένουμε μόνο σε φήμες, οπότε κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. Θα μπορούσε όμως η Microsoft με τις νέες Windows 10 ναυαρχίδες να ανταγωνιστεί ονόματα όπως iPhone 6, Samsung Galaxy S6, HTC One M9 κλπ;
http://techblog.gr

κοινοποίηση