Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Qualcomm: Αναθέτει την κατασκευή του Snapdragon 820 στην Samsung;

Η Samsung στις φετινές ναυαρχίδες Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge δεν επέλεξε την ναυαρχίδα της Qualcomm, Snapdragon 810, αλλά τον δικό της Exynos.
Τελικά φαίνεται και η Qualcomm θα της αναθέσει την κατασκευή του Snapdragon 820.

Η φετινή χρονιά προβλέπεται ότι θα είναι πολύ καλή για την Samsung καθώς εκτός από την ανάκαμψη των πωλήσεων της ναυαρχίδας, τα πηγαίνει καλά και σε άλλους τομείς. Αφού κέρδισε την Apple για την κατασκευή του Apple A9 Chip που θα μπει στο επόμενο iPhone, φέρεται να ετοιμάζει συνεργασία και με την Qualcomm.

Μέχρι στιγμής η Qualcomm για την παραγωγή των Snapdragon συνεργάζεται με την TSMC, όπως έγινε και με τον Snapdragon 810 που όπως έχουν δείξει οι δοκιμές, υστερεί κάποιες φορές από Exynos των Samsung Galaxy S6. Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Snapdragon 820 θα ανατεθεί στην Samsung η οποία έχει το πλεονέκτημα να χρησιμοποιεί 14nm FinFET διαδικασία παραγωγής, ενώ η μετάβαση της TSMC στα 16nm πήρε κι άλλη αναβολή για το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2015.

Η Qualcomm δεν είχε θετική εμπειρία με την TSMC στον φετινό Snapdragon 810 ο οποίος για διάφορους λόγους παρουσίασε προβλήματα υπερθέρμανσης, κάνοντας αναπόφευκτα ζημιά στην φήμη των Snapdragon. Με το να αναθέσει την παραγωγή στην Samsung, η Qualcomm μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα να μπει ξανά στις ναυαρχίδες του κορεάτικου γίγαντα, όπως είναι το Samsung Galaxy Note 5.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει την επικείμενη συνεργασία.
techblog.gr

κοινοποίηση