Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4: Έρχεται με αισθητήρα σάρωσης ίριδας

Τα τελευταία χρόνια έχει ενδιαφέρον πως εξελίσσεται η τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας, βλέπουμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν ότι θα γίνουν τόσο κοινά.
Για παράδειγμα τα high-end smartphones ενσωματώνουν αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το δαχτυλικό αποτύπωμα θεωρείται πιο ασφαλές από το να χρησιμοποιείς έναν απλό κωδικό, μιας και ο κάθε ένας μας έχει μοναδικό δαχτυλικό αποτύπωμα. Ωστόσο, έχουν βρεθεί κατά καιρούς τρόποι να αντιγραφεί και να ξεγελαστεί ο αισθητήρας. Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η σάρωση ίριδας.

Πρόσφατα είδαμε στην MWC 2015 το ZTE Grand S3 το οποίο έχει σάρωση ματιού και οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Samsung θα ενσωματώσει σάρωση ίριδας σε tablet. Θα συνεργαστεί με την SRI International, η οποία ήταν η εταιρεία που βοήθησε στην ανάπτυξη της Siri πριν αποκτηθεί από την Apple και ενσωματωθεί στο iOS.

Στην ανακοίνωσή της η SRI International αναφέρει ότι για αρχή θα δούμε το Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 με ενσωματωμένο IOM iris module. Η τεχνολογία της SRI Internationals λέγεται ότι είναι 10.000 φορές πιο ακριβής από έναν αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται σήμερα σε μια κοινή ναυαρχίδα.
techblog.gr

κοινοποίηση