Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Ο Ηλίας Καλογερόπουλος και ο Μελέτης Μιχελακάκης, ιδρυτές της start-up dcubed

Ο Ηλίας Καλογερόπουλος και ο Μελέτης Μιχελακάκης, ιδρυτές της start-up dcubed και δημιουργοί του Stikey, στοχεύουν μέσω της crowdfunding πλατφόρμας Kickstarter
να αντλήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την παραγωγή του. Το Stikey έχει σχεδιαστεί, αλλά και θα κατασκευαστεί στη Ελλάδα. Πρόκειται για ένα φορητό και πολυχρηστικό αξεσουάρ που προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες στους χρήστες των smartphones.

    “Σχεδιάσαμε το Stikey έτσι ώστε να μπαίνει εύκολα στα κλειδιά, ίσως το μοναδικό αντικείμενο που έχουμε όλοι πάντα μαζί μας, επιτρέποντας στον χρήστη να επωφελείται από τις λειτουργίες του ανά πάσα στιγμή”

Χρησιμοποιώντας τον μαγνητισμό, το Stikey λειτουργεί εξίσου καλά σαν φορητή βάση για το κινητό σε οριζόντια αλλά και όρθια θέση. Έχοντας το Stikey στα κλειδιά μας, το μπρελόκ μετατρέπεται σε μαγνητικό έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετείται σε μεταλλικές επιφάνειες. Παράλληλα, ο σχεδιασμός του επιτρέπει την ασφαλή και γρήγορη τακτοποίηση των καλωδίων του φορτιστή ή των ακουστικών ώστε να μην μπλέκονται και φθείρονται στη μεταφορά τους.

    “Σχεδιάζοντας το Stikey καταφέραμε να μη χρειάζεται ο χρήστης να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο έχει συνηθίσει να τυλίγει τα καλώδια του, καθώς το Stikey προσαρμόζεται σε αυτόν”

Η συσκευασία του Stikey έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε μέρος της να μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με το προϊόν, προσφέροντάς επιπλέον λειτουργικότητα. Η βάση της συσκευασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μαγνητικό σημείο στήριξης (mounting point) του κινητού για οριζόντιες επιφάνειες. Έτσι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να είναι δημιουργικοί, επιλέγοντας αυτοί που θα το τοποθετήσουν.

‘Θεωρούμε τη συσκευασία ως ένα μέσο βελτίωσης της εμπειρίας που προσφέρει το προϊόν και όχι σαν κάτι που θα πεταχτεί αμέσως. Βάση αυτής της λογικής σχεδιάσαμε τη συσκευασία του Stikey, δίνοντας μια ακόμα λειτουργία στο προϊόν’

Η διαδικασία χρηματοδότησης θα ξεκινήσει αύριο 22 Απριλίου στο Kickstarter. Η τιμή που ξεκινάει από €14 για τους 100 πρώτους υποστηρικτές του και συνεχίζει από €16. Στις τιμές αυτές συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά έξοδα και η συσκευασία.
techgear.gr

κοινοποίηση