Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Toshiba Satellite Radius 11 [L10W-B]

Μπορεί τα πρώτα υβριδικά ή convertible laptops να ήταν σχετικά ακριβά, ωστόσο η κατάσταση της αγοράς σήμερα είναι πολύ διαφορετική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Satellite Radius 11 της Toshiba, ένα convertible laptop
που ανακοινώθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, το οποίο κοστίζει λιγότερο από €500.

Σχεδιαστικά, τo Radius 11 δεν ξεχωρίζει από τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα, όμως η Toshiba έχει προσπαθήσει να του δώσει ένα αέρα πολυτελείας, επιλέγοντας γυαλιστερό φινίρισμα με χρυσό σατέν χρώμα για το πλαστικό κάλυμμα της οθόνης, το οποίο φέρει κι ένα διακριτικό γραμμικό μοτίβο. Από πλαστικό είναι κατασκευασμένο και το υπόλοιπο σώμα –αναμενόμενο για αυτή την κατηγορία τιμής. Η ποιότητα συναρμογής είναι σε υψηλά επίπεδα και δεν υπάρχουν τριγμοί.

Στο εσωτερικό συναντάμε έναν Intel Celeron N2840, o οποίος διαθέτει δύο πυρήνες στα 2,16GHz, με τη μέγιστη συχνότητα λειτουργίας να αγγίζει τα 2,58GHz. Η μνήμη ανέρχεται στα 4GB χωρίς δυνατότητα επέκτασης, ενώ για τον αποθηκευτικό χώρο η Toshiba έχει επιλέξει έναν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500GB στις 5.400 στροφές. Το hardware, αν και αρκετά αδύναμο, δεν θα αποτελεί πρόβλημα σε απλά καθήκοντα όπως το browsing, η παρακολούθηση βίντεο ή η πληκτρολόγηση, και το μεγαλύτερο bottleneck είναι ο σκληρός δίσκος που επιβαρύνει τους χρόνους φόρτωσης του λειτουργικού, των εφαρμογών ή των αρχείων. Ο Ν2840 μπορεί να έχει χαμηλή κατανάλωση, όμως η 2-cell μπαταρία των 26Wh δε κατάφερε να κρατήσει το laptop ζωντανό για πάνω από 2:30 ώρες στο σενάριο Balanced του Powermark, οπότε είναι αμφίβολο αν καταφέρετε να φτάσετε τις 5 ώρες αυτονομίας που διαφημίζει η Toshiba.
http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση