Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Adblock Browser στο Android

Η ομάδα πίσω από το Adblock Plus, το γνωστό πρόσθετο για browsers που "εξαφανίζει" τις διαφημίσεις και τα banners από τις ιστοσελίδες, κυκλοφόρησε μία beta έκδοση του Adblock
Browser για συσκευές Android.

Ο Adblock Browser βασίζεται στον Firefox 37 για Android και ο στόχος του είναι να μην εμφανίζονται οι διαφημίσεις των ιστοσελίδων κατά την περιήγηση μέσω Android συσκευών.

Με την εγκατάσταση του Adblock Browser, οι χρήστες δεν θα εγκαθιστούν το πρόσθετο στους διάφορους browsers, αλλά θα χρησιμοποιούν απευθείας τον νέο browser, καθώς θα είναι ασφαλέστερος, ταχύτερος και θα καταναλώνει λιγότερα δεδομένα, λόγω του αποκλεισμού των διαφημίσεων.

H γερμανική εταιρεία που έχει δημιουργήσει το Adblock Plus, Eyeo, υπολογίζει ότι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα είναι έτοιμη η σταθερή έκδοση του browser και θα προσφέρει επιπλέον τεχνολογίες προστασίες απέναντι σε malware.

Πριν από δύο χρόνια, η Google είχε αποσύρει όλες τις εφαρμογές που μπλοκάρουν διαφημίσεις από το Google Play και ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα αντιδράσει στον νέο browser.

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τον browser, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή Google+ Community του Adblock Plus και να επιλέξουν "Beta Opt-In" από το menu "About this Community".http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση