Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Το ένα τρίτο των νέων χρηστών στην Ευρώπη έρχεται από Android

H Apple καταβάλει προσπάθεια να πείσει τους χρήστες Android να έρθουν στο δικό της οικοσύστημα και όπως δείχνουν τα στοιχεία της
Kantar, στην Ευρώπη τα πηγαίνει πολύ καλά. Η Apple προσπαθεί να πείσει τους Android χρήστες να κάνουν την αλλαγή παρέχοντας πλήρεις οδηγίες αλλά και μέσω trade-in προγράμματος.

Πριν από λίγο καιρό άλλαξε τακτική και επιτρέπει σε όποιον έχει οποιαδήποτε άλλη συσκευή εκτός από Apple, να συμμετέχει στα προγράμματα trade-in αφήνοντας το παλιό κινητό και αγοράζοντας ένα νέο iPhone.

Τα δεδομένα της Kantar δείχνουν ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, σχεδόν το 33% των νέων πωλήσεων γίνονται από πρώην χρήστες Android. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου event της Apple, ο Tim Cook είχε σημειώσει ότι ο ρυθμός των χρηστών που προέρχονται από άλλες πλατφόρμες είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά ενώ μίλησε ειδικά για το Android λέγοντας: «The current iPhone lineup experienced the highest Android switcher rate in any of the last three launches in the three previous years».

Η απόφαση της Apple να φέρει μεγαλύτερες οθόνες στα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus φαίνεται πως είναι σημαντικός παράγοντας που βοήθησε τους χρήστες Android να πάνε σε iOS.techblog.gr

κοινοποίηση