Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Apple: Σκέφτεται την εξαγορά της BlackBerry;

Λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η BlackBerry πολλές φορές είχαν ακουστεί πληροφορίες για υποψήφιους «μνηστήρες» που ήθελαν να την εξαγοράσουν.
Μεταξύ των ονομάτων ήταν Microsoft, Lenovo, ακόμη και Samsung. Ωστόσο, τώρα έρχεται στο προσκήνιο ένα ακόμη όνομα που δεν είχε ακουστεί ξανά.

Το όνομα αυτό είναι η Apple και η είδηση δημοσιέυεται από το Yahoo Finance και φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για όποια πληροφορία κυκλοφορεί. Ωστόσο θα φάνταζε πιο λογικό να γινόταν μια εξαγορά όταν η BlackBerry ζοριζόταν με τα οικονομικά της μέχρι πέρσι και όχι τώρα που έχει ξεκινήσει ως ένα βαθμό να σταθεροποιείται.

Αν η Apple επιθυμεί να εξαγοράσει την καναδική BlackBerry τότε αυτό θα ήταν λόγω του μεγάλου portfolio πατεντών που έχει η BlackBerry. Ωστόσο, στο παρελθόν με τις εξαγορές της η Apple δεν έχει δείξει την πρόθεση να συλλέγει πατέντες, αλλά για να απορροφά την τεχνολογία που έχουν οι εταιρείες αυτές και να την κάνει δική της. Ένα παράδειγμα είναι η Siri και οι εταιρείες που εξαγόρασε για να δημιουργήσει το Apple Maps.

Καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει διαψεύσει, ούτε έχει επιβεβαιώσει τις φήμες οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν αληθείς ή ψευδείς στο μέλλον, πάντως μετά το άκουσμα των πληροφοριών η μετοχή της BlackBerry ανέβηκε κατά 6%.techblog.gr

κοινοποίηση