Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

ASRock Fatal1ty X99M Killer

To Fatal1ty X99M Killer είναι μόλις το δεύτερο mobo που δοκιμάζουμε από την πλατφόρμα X99 της Intel, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει την προτίμηση των χρηστών, κυρίως λόγω του πολύ μεγάλου κόστους.
Καθώς το mobo ανήκει στην οικογένεια προϊόντων Fatal1ty, διαθέτει το γνωστό μαύρο-κόκκινο χρωματικό theme, μόνο που εδώ το κόκκινο χρώμα είναι πιο φωτεινό απ' ό,τι στο παρελθόν.

Εφόσον το mobo βασίζεται στην πλατφόρμα X99, μπορεί να δεχτεί όλους τους νέους επεξεργαστές της Haswell-E της Intel, ενώ υποστηρίζει μνήμες DDR4 έως 64GB σε διάταξη Quad channel. To μικρό form factor θέτει συγκεκριμένους περιορισμούς στην επεκτασιμότητα του mobo, οπότε το X99M Killer προσφέρει δύο slots PCIe 3.0 ταχύτητας x16, και υποστηρίζει κανονικά τόσο SLI όσο και CrossFire, ενώ το τρίτο slot είναι τύπου PCIe 2.0 και λειτουργεί σε ταχύτητα x4. Στον τομέα της αποθήκευσης, το mobo διαθέτει συνολικά δέκα θύρες SATA 6Gbps κι ένα Ultra M2 slot, που μπορεί να υποστηρίξει drives PCIe Gen3.0 των 32Gbps, όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα. Θύρα SATA Express δεν υπάρχει, και η μόνη άλλη διαθέσιμη επιλογή είναι η σύνδεση εξωτερικού δίκσου μέσω eSATA στο backpanel του mobo.

To Fatal1ty brandname είναι συνδεδεμένο με τους gamers, οπότε από το mobo δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα gaming χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας από το υποσύστημα του ήχου, συναντάμε το κύκλωμα PureAudio 2.0, το οποίο είναι ηλεκτρικά απομονωμένο από το υπόλοιπο mobo, χρησιμοποιεί audio grade χρυσούς πυκνωτές της Nichicon, ενώ διαθέτει ενισχυτή ακουστικών της TΙ για καλύτερες ακροάσεις από το headset σας. H ASRock έχει φροντίσει και τον τομέα της δικτύωσης, και το mobo είναι εφοδιασμένο με δύο Gigabit θύρες δικτύου, με την πρώτη να είναι της Intel και τη δεύτερη, την Atheros Killer E2200, της Qualcomm για χαμηλότερο ping στα δικτυακά σας παιχνίδια. Τέλος, δεν λείπουν οι γνωστές software ευκολίες, δηλαδή το λογισμικό Key Master, που σας επιτρέπει να μετατρέψετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας σε gaming [σε συνδυασμό και με τη θύρα USB Fatal1ty], καθώς και η εφαρμογή XSplit Broadcaster για το game streaming σας.http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση