Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Βαλίτσα που παρακολουθείται από δορυφόρους

Οι έξυπνες βαλίτσες δεν είναι κάτι καινούριο στην αγορά, αλλά δυο μεγάλα ονόματα φαίνεται πως θα συνεργαστούν για να τις φέρουν στις μάζες.
Samsung και Samsonite συνάπτουν συνεργασία για να δημιουργήσουν βαλίτσες που στέλνουν την τοποθεσία στον ιδιοκτήτη και άλλα πολλά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Daily Mail οι βαλίτσες αυτές θα έχουν ενσωματωμένο GPS για να δηλώνουν την τοποθεσία τους, να ειδοποιούν τους ταξιδιώτες όταν η βαλίτσα επιβιβάζεται στο αεροπλάνο ή όταν πλησιάζει στον ιμάντα για να την παραλάβετε. Για τους ακόμη πιο ανασφαλείς θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν ανοιχτεί από τρίτους ή όταν ο ιδιοκτήτης απομακρύνεται από την βαλίτσα.

Ωστόσο δεν έχει δοθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Βαλίτσες που κινούνται μόνες τους
Ο επικεφαλής της Samsonite επιβεβαίωσε την συνεργασία με την Samsung και ανέφερε ότι εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά η εταιρεία αναπτύσσει ένα concept αυτοπροωθούμενης βαλίτσας η οποία θα ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της. Ωστόσο προς το παρόν η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πολύ ογκώδης με τα τεχνικά κομμάτια να ζυγίζουν περίπου 20 κιλά.

Αυτόματο check-in
Ένας πιο εύκολος στόχος να επιτευχθεί είναι η βαλίτσα που κάνει μόνη της check in χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες που επικοινωνούν με το αεροδρόμιο και το ενημερώνουν για το βάρος και τον προορισμό τους. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν απλά βάζουν μόνοι τους τις βαλίτσες στον ιμάντα χωρίς να περιμένουν ουρές. Ήδη η Emirates και η Lufthansa εργάζονται στο συγκεκριμένο project.techblog.gr

κοινοποίηση