Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Cisco Meraki: Η 'μαγική' διαχείριση δικτύου της Cisco

Η Cisco λέει ότι δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την ψηφιακή τους εξέλιξη και να βελτιστοποιήσουν το μοντέλο λειτουργίας τους με το Cisco Meraki που καθιστά εφικτή την απομακρυσμένη
διαχείριση της υποδομής μέσω cloud. Η δυνατότητα αυτή, λέει η Cisco, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δομήσουν και να διαχειριστούν το δίκτυο, τις συσκευές, την ασφάλεια και τις εφαρμογές τους, αλλά και να τα παραμετροποιήσουν εύκολα και γρήγορα.

Η Cloud-managed διαχείριση έχει τα παρακάτω βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακά μοντέλα διαχείρισης, σύμφωνα με την Cisco:

    Αμεσότητα

Ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τροποποιήσεις ολόκληρης της ψηφιακής υποδομής της επιχείρησης σε μερικά μόλις λεπτά

2.Δυνατότητα ολοκληρωμένης προβολής

Μέσα από ένα dashboard φαίνεται όλο το φάσμα του δικτύου της επιχείρησης [εφαρμογές, χρήστες, συσκευές, δίκτυο και υπολογιστές], συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών μετρήσεων LoB και IT, για αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων

    Προσαρμοσμένη επεκτασιμότητα υποδομών

Εύκολη και γρήγορη δημιουργία, αναβάθμιση ή υποβάθμιση νέων τμημάτων δικτύου χωρίς on-site υποστήριξη από μηχανικό IT και συνεχής λειτουργία με σύνδεση ή χωρίς στο cloud

    Χαμηλότερο κόστος

Αποτελεσματικότερη χρήση πόρων και άριστο επίπεδο υπηρεσιώνΌλα τα προϊόντα που υποστηρίζουν το Cisco Meraki είναι πλήρως και κεντρικά διαχειρίσιμα μέσω cloud. Η Cisco λέει ότι, η αρχιτεκτονική αυτή, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα που αφορούν στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη.

Ασύρματο LAN

Το Cisco Meraki αποτελεί μια ασύρματη λύση, που περιλαμβάνει ένα πλήρες σετ δυνατοτήτων, λέει η Cisco Η ρύθμισή του μπορεί να απαιτεί λίγα μόνο λεπτά και η παροχή είναι πλήρως αυτόματη.
Switches

Τα switches του Cisco Meraki [MS] είναι σχεδιασμένα για κεντρική διαχείριση μέσω cloud. Η διαχείριση μέσω cloud δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ρυθμίσει και να παρακολουθήσει άμεσα χιλιάδες θύρες switches μέσω διαδικτύου.
Συσκευές Ασφαλείας

Οι συσκευές Cisco Meraki [MX] είναι σχεδιασμένες να παρέχουν εξαιρετικά ασφαλή, ταχύτατα και εύκολα διαχειρίσιμα δίκτυα. Οι συσκευές MX είναι πλήρως διαχειρίσιμες μέσω του διαδικτυακού πίνακα ελέγχου του Cisco Meraki, με πλήρη αυτονομία, δίνοντας τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, ενεργοποίησης και υλοποίησης εντολών χωρίς τη φυσική παρουσία μηχανικού IT.

Mobility Management

Ενοποιημένη διαχείριση και έλεγχος χιλιάδων φορητών και επιτραπέζιων συσκευών μέσα από την απόλυτα ασφαλή πλατφόρμα διαχείρισης του Meraki. Αποτελεσματικός χειρισμός της στρατηγικής κάθε επιχείρησης, χάρη στην απλούστατη προσθήκη νέων συσκευών και την αυτόματη εφαρμογή των πολιτικών ασφαλείας.

Η λύση Cisco Meraki έχει υλοποιηθεί με επιτυχία σχεδόν σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο από το Λιανικό Εμπόριο και τη Βιομηχανία έως την Υγεία και την Εκπαίδευση, μας πληροφορεί η Cisco. Ενδεικτικά εταιρείες που εμπιστεύτηκαν τη λύση Cisco Meraki στην ελληνική αγορά είναι το ξενοδοχείο Life Gallery, οι εκδόσεις Ψυχογιός, η Generali Hellas, τα cash & carry METRO και τα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού Καυκάς.http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση