Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Το Facebook φέρνει άρθρα ειδήσεων στους χρήστες

Ανακοινώθηκε η νέα υπηρεσία Instant Articles
Το χώρο της ενημέρωσης σκοπεύει να ενισχύει το Facebook,
με μια νέα υπηρεσία, η οποία θα κάνει την πρόσβαση σε ειδησεογραφικά άρθρα ακόμα ευκολότερη.

Η νέα υπηρεσία Instant Articles θα δίνει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς τη δυνατότητα να δημιουργούν ένα πιο διαδραστικό περιεχόμενο, για πιο απλή και γρήγορη την πρόσβαση σε άρθρα, ιδιαίτερα από φορητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablets.

Αρχικά, το National Geographic, οι New York Times, το BuzzFeed, η Guardian και το BBC, θα είναι ανάμεσα στους οργανισμούς που θα δοκιμάσουν πρώτοι το νέο σύστημα, κάτι που σημαίνει ότι τα άρθρα τους θα φιλοξενούνται στους διακομιστές του Facebook. Στην ουσία, τα «Άμεσα Άρθρα» θα εμφανίζονται... άμεσα και ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να ακολουθεί κάποιον σύνδεσμο.

«Πιστεύουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση το σημαντικότερο είναι η ταχύτητα», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο γενικός διευθυντής προϊόντων του Facebook Κρις Κοξ. «Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι σε ένα κινητό τηλέφωνο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αμεσότητα».

Σύμφωνα με το Facebook, απαιτούνται περίπου 8 δευτερόλεπτα, για να εμφανιστεί ένα άρθρο με το υφιστάμενο σύστημα. Σε δοκιμαστικό του Instant Articles, τα άρθρα εμφανίζονται άμεσα, ακόμα κι όταν αυτά περιλαμβάνουν φωτογραφίες, βίντεο, διαγράμματα ή χάρτες. Όπως υποστηρίζει η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θα παράσχει τα ανάλογα εργαλεία στους εκδότες, προκειμένου αυτοί να κάνουν το περιεχόμενό τους πιο ελκυστικό.

Η υπηρεσία αναμένεται να γίνει σύντομα διαθέσιμη, ωστόσο, μέχρι στιγμής, το Facebook δεν έχει ανακοινώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.newbeast.gr

κοινοποίηση