Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Το iPad των... συνταξιούχων

Μεγαλύτερα εικονίδια, γραμματοσειρές και εφαρμογές για την υγεία
Ένα τροποποιημένο iPad, ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με μεγαλύτερες γραμματοσειρές,
εικονίδια και εφαρμογές για την υγεία με υπενθυμίσεις για ραντεβού στο γιατρό δημιούργησαν η Apple και η IBM, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, προκειμένου να δώσουν μια επιπλέον ώθηση στις πωλήσεις του προϊόντος σε μεγαλύτερης ηλικίας κατηγορίες ανθρώπων.

Το «iPad των συνταξιούχων» θα περιλαμβάνει προεγκατεστημένα προγράμματα, σχεδιασμένα από την IBM με απλοποιημένα interfaces και μεγαλύτερες γραμματοσειρές κειμένου.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η MailOnline, θα περιέχει ειδικές εφαρμογές που απευθύνονται ειδικά σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, όπως προγράμματα διαχείρισης των φαρμακευτικών αγωγών, ασκήσεων γυμναστικής και διατροφής καθώς επίσης και μια πιο απλή εκδοχή του λειτουργικού FaceTime video phone, που θα επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με τους οικείους τους με μεγαλύτερη ευκολία.

Το προϊόν αυτό εγκαινιάστηκε ήδη στην Ιαπωνία, όπου σύμφωνα με την Apple, μέσα σε λίγες ώρες έγινε top-selling tablet.
Το αφεντικό της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε πως η νέα αυτή συσκευή θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες, ανάλογα με την επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος στην Ιαπωνία.

Ο ίδιος ελπίζει οι πωλήσεις των iPads στους άνω των 65 ετών να ξεπεράσουν τα 5 εκατ. μέχρι το 2020. newbeast.gr

κοινοποίηση