Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

LG: OLED οθόνες που κρεμάς στον τοίχο με τη χρήση μαγνητών

Εχθές διέρρευσαν οι πληροφορίες ότι η Apple ακύρωσε τα σχέδια της για 4K TV διότι δεν θέλει να κυκλοφορήσει ένα προϊόν το οποίο δεν μπορεί να διαφοροποιήσει από την μάζα και να το προμοτάρει στην αγορά. Η LG
όμως, απ’ότι φαίνεται έχει μεγάλη φαντασία για τα μελλοντικά σχέδια.

Οι βάσεις τοίχου είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να εγκαταστήσεις την τηλεόραση σου στον τοίχο. Δεν είναι όμως η πιο εύκολη διαδικασία και θέλει αρκετό κόπο για να εγκαταστήσεις και να απεγκαταστήσεις μια τηλεόραση από τον τοίχο. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει η LG, που παρουσίασε μια νέα OLED οθόνη η οποία είναι αρκετά ελαφριά ώστε να στέκεται στην βάση του τοίχου με την χρήση μαγνητών.

Η 55 ιντσών οθόνη έχει πάχος μόλις 0.04 ίντσες και ζυγίζει 1.9 κιλά. Να τονίσουμε ότι το βάρος αφορά στην οθόνη μόνο και όχι το τελικό προϊόν. Το τελικό προϊόν μπορεί να διαφέρει σε πάχος και βάρος, με την LG να μην αναφέρει την ακριβή χρήση αυτής της οθόνης.

Σύμφωνα με τον Yeo Sang-deog ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος OLED LG Display, η εταιρεία στοχεύει να επιταχύνει την παραγωγή OLED στο τρίτο τρίμηνο του 2015 ώστε να καταφέρει να ικανοποιήσει την ζήτηση.

Όπως είπαμε δεν είναι γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη υπέρλεπτη οθόνη, αλλά ανοίγει την δυνατότητα για την δημιουργία οθονών οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν σε μαγνητικές βάσεις και επιφάνειες σε μερικά δευτερόλεπτα και με μεγάλη ευκολία. Πως σας φαίνεται η ιδέα;techblog.gr
 

κοινοποίηση