Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Lily: Compact drone camera που πετά αυτόματα και σε ακολουθεί

Χάρη στα drones οι φωτογράφοι (και όχι μόνο) μπορούν να τραβούν φωτογραφίες τις οποίες προηγουμένως ήταν πολύ δύσκολο. Όμως ακόμη και τα drones
θέλουν τον ανθρώπινο παράγοντα για να τα ελέγχει εξ αποστάσεως μέσω κινητού ή κάποιου χειριστηρίου. Αυτό αλλάζει με ένα νέο gadget που ονομάζεται Lily.

H Lily είναι ένα compact drone που σε ακολουθεί αυτόματα και τραβά video χωρίς εσύ να χρειάζεται να το χειρίζεσαι, μπορεί να πετά απλά στον αέρα μόνο του. Με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να τραβήξει μέχρι και 20 λεπτά video.

Για να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα η Lily, ο κάτοχός της χρειάζεται να φορά στον καρπό μια ασύρματη μονάδα ελέγχου έτσι ώστε να πετά και να τον ακολουθεί. Το module που φοριέται στον καρπό έχει κουμπιά που επιτρέπουν την πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του drone, όπως οι λειτουργίες λήψης φωτογραφιών, ενώ μπορεί να μπει σε μια εδική θήκη για να γίνει αδιάβροχο.

Μιλώντας για αντοχή στο νερό, να πούμε ότι και η Lily είναι αδιάβροχη αλλά δεν μπορεί να πετάξει κάτω από το νερό. Τραβά video 1080p στα 60fps ή slow motion 720p videos στα 120 fps, τραβά φωτογραφίες 12 Megapixel και έχει υποδοχή για κάρτες microSD.

Μπορεί να πετάξει σε ύψος 50 ποδιών με μέγιστη ταχύτητα έως και 40 km/h και φτάνει σε απόσταση 30 μέτρων από την συσκευή που έχεις στον καρπό του χεριού. Έχει ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, βαρόμετρο, GPS.techblog.gr

κοινοποίηση