Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Mortal Kombat X – Review

Το Mortal Kombat X είναι ένα fighting game που αναπτύχθηκε από την Netherealm Studios και εκδόθηκε από την Warner Bros. Κυκλοφόρησε στις 16 Απριλίου για PS4, Xbox
One και PC ενώ μέσα στο καλοκαίρι περιμένουμε τις εκδόσεις για PS3 και Xbox 360.
Σενάριο

Τα γεγονότα του Mortal Kombat Χ,  λαμβάνουν μέρος μετά από το προηγούμενο τίτλο της σειράς, Mortal Kombat 9. Στο τέλος της ιστορίας του Μortal Κombat 9, αφού ο Raiden νικήσει τον Shao Kahn, βλέπουμε τον μάγο Quan Chi να ελευθερώνει τον Θεό Shinnok. Ο Θεός Shinnok, ήθελε για χρόνια να κατακτήσει την διάσταση της γης (Earthrealm). Η ιστορία ξεκινάει από την ώρα που ο Θεός Shinnok, δίνει εντολή στους συμμάχους του να εισβάλλουν στη γη. Εσείς παίρνετε τον ρολό διαφόρων χαρακτήρων από τις ειδικές δυνάμεις της γης και των shaolins, που έχουν συμμαχήσει για να αποτρέψουν τον Θεό Shinnok. Το campaign αποτελείται συνολικά από 12 Chapters. Στο καθένα από αυτά θα χρησιμοποιείτε κάθε φορά διαφορετικό χαρακτήρα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορείτε να βλέπετε την ιστορία από πολλές πλευρές. Συνολικά, αυτό θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες, προσφέροντας σας ένα πολύ ευχάριστο story line.

Το Gameplay του Mortal Kombat X αποτελεί μια καινοτομία, και είναι πολύ καλύτερο από όλους τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση αυτήν την στιγμή σε 24 χαρακτήρες (25 αν είχατε προ-παραγγείλει το παιχνίδι), ενώ επιπλέον χαρακτήρες θα προστεθούν μέσα στο έτος. Στην διάθεση σας θα βρείτε πολλούς κλασικούς  χαρακτήρες καθώς και καινούργιους, που κάνουν την είσοδο τους για πρώτη φορά στην σειρά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα έχετε πρόσβαση ακόμα και σε συγγενείς από κλασικούς χαρακτήρες. Ένα παράδειγμα είναι η Cassie Cage, κόρη του Johnny Cage και της Sonya Blade, όπως επίσης και ο Kung Jin που είναι ξάδελφος του Kung Lao.

Όλα τα πράγματα που αγαπήσαμε στο Mortal Kombat, όπως  τα ατελείωτα combos, η βία, τα αιματηρά Fatalities, καθώς και ένα ξεχασμένο «Finishing Move», τα Brutalities, επιστρέφουν. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, είναι τα combos. Αν μάθετε να χειρίζεστε καλά το παιχνίδι, θα μπορείτε να εκτελείτε μέχρι και 20X combos. Ο κάθε παίχτης στο Mortal Kombat X έχει στην κατοχή του 3 διαφορετικά Variations, το κάθε ένα από τα οποία περιέχει εναλλακτικά combos και special moves. Μεγάλη επιστροφή κάνουν επίσης τα towers, τα οποία χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, Traditional towers, Living towers και Challenge towers.

Στα Traditional towers θα έχετε την επιλογή να διαλέξετε ανάμεσα σε 5 υποκατηγορίες: Klassic, Test Your Luck, Test Your Might, Endless και Survivor. Το Klassic είναι το all-time classic mode, όπου παίζετε μέχρι το τέλος του tower με τον χαρακτήρα που επιθυμείτε. Το Test Your Luck, είναι ένα mode που σε κάθε γύρο σας βάζει διάφορα modifiers, ενώ το Test Your Might, είναι το κλασικό mini game του Mortal Kombat. Στην συνέχεια έχουμε το Endless, που όπως υποδηλώνει το όνομα του, είναι ένα tower που δεν τελειώνει ποτέ. Η τελευταία υποκατηγορία, είναι το Survivor, το οποίο τελειώνει μόνο όταν χάσετε.

Tα Living Towers χωρίζονται σε 3 υποκατηγορίες: Hourly, Daily και Premiere. Σε πολλά από αυτά, θα βρείτε διάφορα challenges για να κερδίσετε επιπλέον νομίσματα. Τέλος έχουμε τα Challenge Towers στα οποία οι γύροι είναι τροποποιημένοι, προσφέροντας σας μεγαλύτερη πρόκληση. Όσο προκρινόσαστε θα κερδίζετε επιπλέον νομίσματα.

Μέρους και αυτού του παιχνιδιού είναι η κρύπτη. Εκεί μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορα αντικείμενα για το παιχνίδι, όπως επιπλέον κουστούμια και Concept arts από τους Developers. Τα αντικείμενα θα μπορείτε να τα ξεκλειδώνετε μέσω ενός in-game currency, το οποίο θα κερδίζετε μετά από κάθε μάχη που πραγματοποιείτε. Προχωρώντας στo online mode του παιχνιδιού, θα συνειδητοποιήσετε πως είναι ένας εξίσου διασκεδαστικός τρόπος για να παίξετε με φίλους και με παίκτες από όλο τον κόσμο. Στην διάθεση σας θα βρείτε και το King Of the Hill, ένα online mode όπου θα πολεμήσετε για να κατακτήσετε καλύτερη θέση στο Lobby. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πολεμήσετε παίκτες που θα σας κάνουν challenge για να σας πάρουν τον θρόνο.

To Mortal Kombat X είναι ο 10ος τίτλος της σειράς, και αναπτύχτηκε με Unreal Engine 3 από την Netherealm Studios, για τις εκδόσεις PS4 και Xbox One.  Για τις εκδόσεις του PC, PS3 και Xbox 360, υπεύθυνη για την ανάπτυξη του παιχνιδιού είναι η High Voltage Software.  Ο τίτλος τρέχει στα 1080p/60fps σε PS4, Xbox One και PC, ενώ για τις εκδόσεις Ps3 και Xbox 360 θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες το καλοκαίρι του 2015. Το παιχνίδι τρέχει εξαίρετα στις κονσόλες νέας γενιάς. Στο PC αντιθέτως,  υποφέρει μέχρι και σήμερα από αμέτρητα bugs, ενώ υπάρχουν προβλήματα με το Online mode. Παρ” όλα αυτά οι developers δουλεύουν και προσφέρουν συνεχώς πολλά Patches, που βελτιώνουν την συνολική εμπειρία του παιχνιδιού. Συνθέτης του OST του παιχνιδιού είναι ο Dan Forden, που προσφέρει ποιοτικές και ταυτόχρονα ανατριχιαστικες μελωδίες.  Ο ήχος των χτυπημάτων, το σπάσιμο κοκάλων, μέχρι και οι ήχοι «γλίτσες» των Fatalities, είναι πιο ρεαλιστικοί από ποτέ.
Πιστεύουμε ότι το Mortal Kombat X, είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο Fighting game που υπάρχει στην αγορά. Προσφέρει μια γκάμα επιλογών στους παίκτες, ένα fictional Story line, ατελείωτα towers/challenge towers καθώς και ένα διασκεδαστικό competitive online. Το Μortal Κombat Χ προσφέρει άπειρες ώρες παιχνιδιού, που μπορείτε να τις απολαύσετε είτε μόνοι σας, είτε με φίλους.

Θετικά

    Η μηχανή γραφικών του παιχνιδιού τρέχει καλύτερα από όλες τις προηγούμενες εκδόσεις
    Το Storyline είναι πάρα πολύ ευχάριστο, ιδιαίτερα για τους οπαδούς της σειράς
    Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι εντυπωσιακός

Αρνητικά

    Η έλλειψη του αγαπητού Tag mode
    Το matchmaking του online mode δεν δουλεύει σωστάgamespace.gr

κοινοποίηση