Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Samsung: Δηλώνει ενθουσιασμένη που η Apple την ακολούθησε στα smartwatch

To Apple Watch είναι διαθέσιμο για παραγγελίες και βάζει επίσημα την Apple σε μια νέα αγορά η οποία τώρα αναπτύσσεται και δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα τα πάει. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Apple έρχεται να δώσει ώθηση στην αγορά και στους αντιπάλους.

Ένας από τους αντιπάλους της είναι και η Samsung, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο κορεάτικος γίγαντας δηλώνει χαρούμενος με την έλευση της Apple. Μιλώντας στο CNBC, ο VP της Samsung για το τμήμα mobile στην Ευρώπη, Rory O’Neill, ανέφερε ότι είναι θετικό που η Apple ακολουθεί και μπαίνει στην αγορά των έξυπνων ρολογιών με το Apple Watch.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν υπάρχουν μεγάλοι αντίπαλοι σημαίνει ότι δημιουργείται το καλύτερο αποτέλεσμα για τους καταναλωτές και αν υπάρχουν αντίπαλοι σημαίνει ότι υπάρχει και η ίδια η αγορά.

Η Apple δεν είναι αυτή που έφτιαξε το πρώτο smartwatch, αλλά αναμένεται από πολλούς να είναι αυτή που θα δημιουργήσει την αγορά και θα πείσει τους χρήστες να αγοράσουν ένα smartwatch, με αποτέλεσμα να βάλει και τους αντιπάλους της στο παιχνίδι.

Η Samsung κυκλοφόρησε ο πρώτο της smartwatch τον Σεπτέμβριο του 2013 και ο O’Neill αναφέρει ότι στην Ευρώπη έχει πάνω από το 70% της αγοράς. Θα έχει ενδιαφέρον με την έλευση του Apple Watch να δούμε πως θα κινηθούν τα ποσοστά. techblog.gr

κοινοποίηση