Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Siswood R9 Darkmoon

Η πρώτη φορά που είδαμε κινητό με μια κανονική και μια δεύτερη οθόνη e-ink στην πίσω πλευρά, ήταν το ρωσικό YotaPhone.
Η δεύτερη οθόνη είναι όμοια με αυτές που χρησιμοποιούνται σε e-readers όπως Amazon Kindle, ένα μονόχρωμο panel που είναι λιγότερο ενεργοβόρο από τις κανονικές έγχρωμες LCD/AMOLED οθόνες.

Η οθόνη αυτή επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν, να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους στα social media κλπ., χωρίς να εξαντλούν την μπαταρία του κινητού, η οποία δεν έχει και πολλά περιθώρια σήμερα.

Η ιδέα των δυο οθονών σε ένα κινητό υλοποιείται και από έναν Κινέζο κατασκευαστή ο οποίος δεν είναι γνωστός σε μας, και θα λανσάρει το Siswood R9 Darkmoon. Το νέο smartphone έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το YotaPhone, αλλά θα είναι πιο οικονομικό.

Το Siswood R9 Darkmoon έχει οθόνη 5 ιντσών IPS με ανάλυση 1080×1920 pixels, δεύτερη οθόνη στην πίσω πλευρά 4.7 ιντσών e-ink με ανάλυση 540×960 pixels, 64-bit οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6752 1.7GHz, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB, 4G LTE και μπαταρία 3000mAh με υποστήριξη για Qi ασύρματη φόρτιση.

Σε σύγκριση με το YotaPhone 2 έχει 3GB RAM έναντι 2GB, 3000mAh vs 2500mAh μπαταρία, η κάμερα είναι στα 13 Megapixel ενώ του Yota 8 Megapixel. Ωστόσο μένει να δούμε αν η οθόνη του Siswood R9 Darkmoon θα επιτρέπει τις ίδιες λειτουργίες με το YotaPhone όπου για παράδειγμα μπορείς να ελέγξεις το λογαριασμό σου σε Facebook, Instagram, Twitter

Η συσκευή θα έρθει «σύντομα» και αναμένουμε να δούμε πόσο πιο οικονομική θα είναι.techblog.gr

κοινοποίηση