Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Ο Snapdragon 810 δεν υπερθερμάνθηκε σε κανένα smartphone

Η φετινή ναυαρχίδα της Qualcomm, Snapdragon 810 μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές φέτος, αλλά όχι για καλό λόγο.
Τα προβλήματα υπερθέρμανσης οδήγησαν τη Samsung να στραφεί στον δικό της Exynos, αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του HTC One M9 επηρεάστηκαν αρνητικά ενώ ούτε το LG G4 πήγε σε Snapdragon 810.

Ωστόσο, η Qualcomm περνά στην αντεπίθεση μέσω του επικεφαλής του τμήματος marketing, Tim McDonough και λέει ότι ο Snapdragon 810 δεν είχε ποτέ πρόβλημα υπερθέρμανσης. Μιλώντας στο Forbes, ο McDonough επισημαίνει ότι όλες αυτές οι φήμες περί υπερθέρμανσης είναι «σκουπίδια».

Κάποιος είχε συμφέρον από τις φήμες

Ο ίδιος παραδέχεται ότι κάποιες αρχικές εκδόσεις των HTC One M9 και LG G Flex 2 όντως υπερθερμάνθηκαν, αλλά οι συσκευές αυτές δεν προορίζονταν για την αγορά. Ο ίδιος αναφέρει ότι κάποιος πήρε τα πρώτα αποτελέσματα και τα διέρρευσε διότι είχε όφελος από αυτό.

Nα σημειώσουμε ότι αυτό άνοιξε την πόρτα στη Samsung να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά τον Exynos 7420 σε Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, αν και ο McDonough δεν επεκτάθηκε σε ονόματα, επεσήμανε ότι πέρσι σε Samsung Galaxy S5 και Samsung Galaxy S4, η Samsung χρησιμοποίησε αποκλειστικά τα chips της Qualcomm.

Αναφερόμενος στο LG G4 που χρησιμοποιεί Snapdragon 808 αντί για 810, ο McDonough τονίζει ότι η απόφαση είχε ληφθεί πριν από 18 μήνες, άρα πριν ξεκινήσει η όλη συζήτηση για τα προβλήματα υπερθέρμανσης.

Η Qualcomm έχει υψηλές προσδοκίες από τον νέο Snapdragon 820, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 με μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται Zeroth και θα γνωρίζει αν ο χρήστης βρίσκεται μέσα ή έξω, αν είναι μέρα ή νύχτα, οπότε θα μπορεί να ρυθμίζει την κάμερα κατάλληλα για σωστές φωτογραφίες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Qualcomm: Ανακοίνωσε επίσημα Snapdragon 820 techblog.gr

κοινοποίηση