Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Sony NWZ-A15

Το NWZ-A15 έρχεται μετά από σχεδόν 35 χρόνια για να γίνει η συσκευή που θα επαναλανσάρει το Walkman στους φίλους της φορητής μουσικής. To μέγεθός του είναι ελάχιστο, με βάρος 66g και πάχος μικρότερο από 1cm.
To NWZ-A15 διαθέτει πρόσοψη από χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο, στην οποία φιλοξενείται μία οθόνη 2,2 ιντσών για την αναπαραγωγή φωτογραφιών και βίντεο. Tο εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα προσεγμένο. Οι κολλήσεις είναι ελεύθερες μολύβδου, ενώ τα καλώδια –όπου χρησιμοποιούνται– είναι μεγάλης διατομής [για το είδος της συσκευής]. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην τροφοδοσία του ψηφιακού ενισχυτή S-Master HX, ο οποίος ενσωματώνεται, καθώς έχει γίνει η υπέρβαση και αντί για το τυπικό, που είναι κεραμικοί πυκνωτές, συναντάμε ηλεκτρολυτικό Postcap με υψηλή θερμοαντοχή και χαμηλή εσωτερική αντίσταση στις υψηλές συχνότητες, χαρακτηριστικά που τον καθιστούν καταλληλότερη επιλογή για ψηφιακό hi-res audio player. Χάρη στις διατάξεις και τη διαχείριση της ενέργειας, η αυτονομία της μπαταρίας είναι τεράστια.

To NWZ-A15, εκτός ότι μπορεί και υποστηρίζει αρχεία υψηλής ανάλυσης, στα οποία βασίζει την καλή του απόδοση, θα κληθεί εκ των πραγμάτων να κάνει αναπαραγωγή αρχείων χαμηλής ανάλυσης. Έτσι, κατά τις εκτιμήσεις μας, κάναμε ακροάσεις και με τις δύο [άτυπες] ποιοτικές κατηγορίες υποστηριζόμενων τύπων αρχείων. Θα είμαστε ευθείς μαζί σας: Με ακουστικά αναφοράς τα Sony MDR-1A, το NWZ-A15 είναι καλό hi-res audio player και εξαιρετικό lo-res audio player.


Τι εννοούμε; Στα αρχεία υψηλής ανάλυσης, το NWZ-A15 καταφέρνει να δώσει την περισσότερη πληροφορία που εμπεριέχονται στα αρχεία αυτά. Οι διαφορές είναι αντιληπτές, αλλά όχι θεαματικές. Εκεί που προκαλεί μεγάλη έκπληξη είναι στα MP3, με τα οποία το NWZ-A15 μπορεί να είναι καλύτερο από κάθε τυπικό smartphone. Όταν ενεργοποιηθεί η επεξεργασία DSEE HX, τα πράγματα αλλάζουν σε βαθμό που δεν περιμένει κανείς ότι μπορεί να συμβαίνει. Σύμφωνα με τη Sony, o DSEE HX κάνει upscale στα αρχεία ήχου χαμηλής ανάλυσης και [τονίζουμε το “και”] restoration, δηλαδή “αποκατάσταση”.
Το τι συμβαίνει ακριβώς δεν θα μας το πει η Sony, αλλά το αποτέλεσμα δείχνει ότι γίνεται κάτι πολύ καλό. Πράγματι,
τα αρχεία lo-res ακούγονται σαν υψηλότερης ανάλυσης και εξευγενισμένα. Κατά την άποψή μας, και μόνο η ενσωμάτωση της τεχνολογίας DSEE HX στο NWZ-A15 δικαιολογεί την αγορά του, ακόμη κι αν δεν υπήρχε η δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων υψηλής ανάλυσης.

Καταλήγουμε ότι το NWZ-A15 είναι ένα Walkman που ικανοποιεί όχι μόνο με την απόδοσή του στην αναπαραγωγή των αρχείων ήχου υψηλής ανάλυσης, αλλά και όταν αναλαμβάνει να “παίξει”
τα χιλιάδες MP3 μας.
Τεχνικά χαρακτηριστικά Sony NWZ-A15

Οθόνη TFT 2,2", 320x240 pixels

Αποθηκευτικός χώρος 16GB εσωτερικά, υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD

Συνδεσιμότητα 1x3,5mm Ηeadphones-out, Bluetooth SBC/AptX Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων FLAC / Apple Lossless [ALAC]/MP3/ AAC / HE-AAC / WMA / Linear PCM [WAV] / AIFF

Άλλα χαρακτηριστικά Αναπαραγωγή αρχείων έως 24bit/192KHz, βίντεο MP4, φωτογραφίες JPEG, FM Radio

Μπαταρία 30 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής

Διαστάσεις 44,4x109,1x9,1mm

Βάρος 66g
web tinyurl.com/NWZ-A15-Wlkmn

ΔΙΑΘΕΣΗ Sony Hellas, 00800-44121496
www.sony.gr

ΕΓΓΥΗΣΗ 1 έτοςhttp://gr.pcmag.com

κοινοποίηση