Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Το Timeful πηγαίνει στην Google

Η Google εξαγόρασε την εφαρμογή Timeful για να την ενσωματώσει σε μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών της.


Η εφαρμογή Timeful είναι μέχρι σήμερα διαθέσιμη μόνο στο App Store της Apple για iPhone και iPad και θα παραμείνει μετά την εξαγορά, ενώ στο οικοσύστημα της Google θα έρθει ως επιπλέον χαρακτηριστικό στις διάφορες εφαρμογές του Android.

Με το Timeful οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τον χρόνο τους, να προγραμματίσουν αυτά που έχουν να κάνουν και γενικότερα, το Timeful ανήκει στην κατηγορία εφαρμογών GTD [Getting Things Done].

Το Timeful κατηγοριοποιεί τις ενέργειες που απαιτούν χρόνο, σε events, to-dos και habits. Τα events είναι όλα αυτά που προσθέτει ο χρήστης στο ημερολόγιο, τα to-dos αυτά που πρέπει να κάνει και τα habits είναι αυτά που ο χρήστης θέλει να ξεκινήσει, αλλά θέλει παρακίνηση.

Η Google θέλει να προσφέρει τα χαρακτηριστικά του Timeful στο Google Calendar, στο Google Now, αλλά και στο Inbox, που η Google δείχνει να πιστεύει αρκετά, παρά το μικρό ποσοστό χρήσης.

Όπως είδαμε σε διάφορους launchers που προσαρμόζονται αναλόγως την τοποθεσία ή τις προτιμήσεις και συμπεριφορές του χρήστη [Aviate, Z Launcher, Sloth], έτσι και η εφαρμογή Τimeful μαθαίνει από τις συμπεριφορές του χρήστη και προσαρμόζεται στο πρόγραμμά του.

Η εφαρμογή θα συνεχίσει να διατίθεται για iPhone και iPad, ενώ στο Android δε θα τη δούμε αυτόνομα, αλλά ως update των ήδη υπαρχουσών εφαρμογών όπως τα Calendar, Inbox, Gmail και Google Now.http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση