Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Torment: Tides of Numenera

Δύο χρόνια πέρασαν από την υπερεπιτυχημένη καμπάνια της InXile Entertainment στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter, όπου “σήκωσε” $4.1 εκατ. από 75.000 backers
για την ανάπτυξη του Torment: Tides of Numenera. Το αρχικό πλάνο ήταν να κυκλοφορήσει πέρυσι τον Δεκέμβριο, αλλά όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι δημιουργοί συνειδητοποίησαν ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για την ολοκλήρωση του. Το ευχάριστο είναι ότι κυκλοφόρησαν ένα νέο video για το action RPG που αποκαλύπτει τοποθεσίες και δείγματα μάχης, προετοιμάζοντας το έδαφος για την πιθανή κυκλοφορία του στα τέλη του έτους.

    Με τη δημιουργία του ασχολούνται αρκετοί από την ομάδα που έφτιαξε το Planescape: Torment, αλλά τονίζεται ότι δεν θα αποτελέσει sequel του προηγούμενου παιχνιδιού και μάλιστα δε θα βασίζεται καν στους κανόνες Dungeons & Dragons. Επομένως, μιλάμε για ολοκαίνουργια ιστορία, με νέους ήρωες και διαφορετικό gameplay.

    Βρισκόμαστε κάπου στο μέλλον, με αμέτρητους πολιτισμούς να έχουν ανθίσει και καταστραφεί μέσα στα δισεκατομμύρια χρόνια που πέρασαν. Ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε μεσαιωνικό επίπεδο, αλλά υπάρχουν διάσπαρτα τεχνολογικά θαύματα-απομεινάρια των ξεχασμένων πολιτισμών, τα οποία προσπαθούν να πάρουν και να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι του Ένατου Κόσμου. Αυτά τα “θαύματα” τα ονόμασαν Numenera.

    Ένας από αυτούς τους ανθρώπους (Changing God) βρήκε έναν τρόπο να εκμεταλλευτεί τα Numenera για να γίνει ισχυρός, να ξεγελάσει το θάνατο και να επιβιώσει μέσα στους αιώνες. Μέχρι που ανακαλύπτει μια απρόσμενη παρενέργεια…Η παρενέργεια αυτή είσαι εσύ (ο ήρωας που χειρίζεται ο gamer), ο Last Castoff, ένα από τα πτώματα που άφησε αυτός ο Changing God πίσω του για να επιβιώσει και χωρίς να το καταλάβει ξύπνησε έναν αρχαίο εχθρό, τον Angel of Entropy, ο οποίος κυνηγά τόσο τον Changing God όσο και εσένα. Πάντως, το ερώτημα είναι ένα: Τι σημασία έχει μια ζωή;techgear.gr

κοινοποίηση