Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Windows 10: Η Microsoft εξηγεί τι θα γίνει με το update πειρατικών Windows

Εχθές η Microsoft προχώρησε σε μια ομολογουμένως απρόσμενη κίνηση η οποία εξέπληξε αλλά και χαροποίησε πολλούς.
Για την ακρίβεια είχε ανακοινώσει ότι τα Windows 10 που θα κυκλοφορήσουν επίσημα το καλοκαίρι, θα έρθουν και σε όσους έχουν πειρατικές εκδόσεις.

Με αυτόν τον τρόπο η Microsoft θέλει να καταπολεμήσει την πειρατεία κυρίως στην Κίνα, όπου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα και θα έδινε την αναβάθμιση και σε άλλες περιοχές εκτός Κίνας.

Αν και από την δήλωση αυτή γεννήθηκαν αρκετές απορίες καθώς δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο απλά τα πράγματα, η Microsoft προσπάθησε να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί και μάλλον δεν λύθηκαν όλες οι απορίες ακόμη.

Για την ακρίβεια, μιλώντας στο The Verge εκπρόσωπός της ανέφερε ότι η Microsoft θα διαθέσει έναν ειδικό μηχανισμό για τις πειρατικές εκδόσεις που θέλουν να αναβαθμιστούν, αλλά παρά το update οι εκδόσεις αυτές δεν θα θεωρηθούν αυθεντικές. Όποιος θέλει να πάρει αυθεντική έκδοση θα πρέπει να πάει στο Windows Store. Με άλλα λόγια όσοι έχουν πειρατικά Windows 7 ή Windows 8 θα μπορούν να πάρουν Windows 10, αλλά δεν αναφέρεται ότι θα είναι δωρεάν.

Η ακριβής δήλωση της Microsoft είναι: «We will provide a mechanism for non-genuine Windows 10 PC devices to “get genuine” via the new Windows Store, whether they are upgraded versions of Windows or purchased».

Αν και πάλι δεν μας είναι εντελώς ξεκάθαρο τι εννοεί η Microsoft και πως θα εφαρμοστεί όλο αυτό, εκπρόσωπός της ξεκαθάρισε ότι η πολιτική της αναβάθμισης θα είναι ίδια για όλους τους χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Περιμένουμε καθώς θα πλησιάζουμε προς την αναβάθμιση το καλοκαίρι, να μας εξηγήσει περισσότερα η Microsoft για το πως θα γίνει η αναβάθμιση και να δούμε τι σημαίνει στην πράξη ο διαχωρισμός «γνήσια – μη γνήσια».techblog.gr

κοινοποίηση