Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Γιατί η Xiaomi είναι κατά των microSD στα smartphones

Αρκετά μεγάλη συζήτηση γίνεται εδώ και καιρό γα τις κάρτες microSD στα smartphones, ένα χαρακτηριστικό που για πολλούς είναι χρήσιμο και η βασική διαφορά ανάμεσα σε iOS
και Android συσκευές. LG και HTC έχουν υποδοχή για microSD ενώ η Samsung έκανε την μη αναμενόμενη κίνηση να αφαιρέσει την επέκταση μνήμης από τα Samsung Galaxy S6.

Αυτό από αρκετούς σχολιάστηκε αρνητικά, καθώς αυτός είναι ένας οικονομικός τρόπος να επεκτείνει την χωρητικότητα του smartphone.

H Xiaomi είναι ένας από τους κατασκευαστές που δεν χρησιμοποιεί κάρτες microSD εδώ και καιρό, μόνο η οικονομική σειρά Redmi έχει ακόμη το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Ο Hugo Barra, VP της Xiaomi κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Xiaomi Mi 4i στο Hong Kong αναφέρθηκε στις κάρτες microSD.

Ο ίδιος εξήγησε γιατί η Xiaomi δεν είναι fan των microSD τονίζοντας ότι πιο σημαντικό είναι το design. Για να μπει κάρτα επέκτασης μνήμης, η Xiaomi πρέπει να θυσιάσει άλλους σημαντικούς τομείς όπως την χωρητικότητα της μπαταρίας, την εργονομία, ακόμη και την υποδοχή για μια δεύτερη κάρτα SIM.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Hugo Barra, υπάρχουν προβλήματα και με την λειτουργικότητα, καθώς οι κάρτες microSD γενικά είναι επιρρεπείς σε αποτυχία και δυσλειτουργίες. Πολλές φορές σταματούν να δουλεύουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα όπως apps που κρασάρουν συνεχώς, dδεδομένα που χάνονται και άλλα.

«You think you’re buying like a Kingston or a SanDisk but you’re actually not, and they’re extremely poor quality, they’re slow, they sometimes just stop working, and it gives people huge number of issues, apps crashing all the time, users losing data, a lot of basically complaints and customer frustration», ανέφερε χαρακτηριστικά.techblog.gr

κοινοποίηση