Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Beats: Τα 200 δολαρίων ακουστικά της κοστίζουν 18 δολάρια

Η Beats είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες παγκοσμίως όσον αφορά στα ακουστικά. Αυτό ίσως δεν έχει απόλυτη σχέση με την ποιότητα αλλά περισσότερο με το marketing, καθώς πολλοί αθλητές, μουσικοί και celebrities
χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα ακουστικά σε δημόσιες εμφανίσεις τους.

Επιπλέον, η Beats είναι μια εταιρεία που θα λέγαμε έχει premium τιμές στα προϊόντα της. Για παράδειγμα τα ακουστικά Beats Solo HD τιμολογούνταν στα 200 δολάρια το 2013 που κυκλοφόρησαν. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πόσο κόστισαν για να κατασκευαστούν; Σύμφωνα με τον μηχανικό Avery Louie, ο οποίος άνοιξε τα ακουστικά, βρήκε ότι τα κομμάτια των ακουστικών κοστίζουν 18 δολάρια.

Φυσικά πριν βγάλουμε το τελικό συμπέρασμα τα 18 δολάρια αφορούν τα υλικά μόνο και όχι τα υπόλοιπα κόστη. Για παράδειγμα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι για να τα σχεδιάσουν, το εργοστάσιο για να τα κατασκευάσει, οι άδειες για τις τεχνολογίες, το marketing, η διανομή και άλλα πολλά που μπορεί να μην μπορούμε να φανταστούμε σαν απλοί καταναλωτές.

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι κατά το άνοιγμα των ακουστικών βρέθηκε ότι είχαν 4 κομμάτια από μέταλλο, με μόνη λειτουργία να κάνουν τα ακουστικά να φαίνονται πιο βαριά.

κοινοποίηση