Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Συγχαρητήρια από τη βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη

Η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, συνάντησε χθες, στο ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας, μαθητές και καθηγητές τεσσάρων σχολείων του Ν. Κέρκυρας
(Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών, ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας, 2ο και 4Ο Γενικό Λύκειο), οι οποίοι σχεδίασαν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Never Lost» που διευκολύνει παιδιά να καλέσουν σε βοήθεια όταν χάνονται ή βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη.

Οι μαθητές αφού εξήγησαν στην κ. Βάκη ότι το κίνητρό τους ήταν να βοηθήσουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και πολυαναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κέρκυρας, την ενημέρωσαν για την υλοποίηση και τη χρήση της εφαρμογής.

H Βουλευτής, συνεχάρη μαθητιώσα νεολαία και καθηγητές για την καινοτόμο δράση και επισήμανε πόσο σημαντικό είναι, σε μια εποχή απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, το δημόσιο σχολείο υπό αντίξοες συνθήκες και με πενιχρά μέσα, να αποτελεί χώρο έμπνευσης και δημιουργίας, αναδεικνύοντας μηνύματα αλληλεγγύης, συμμετοχικότητας και χρήσης νέων τεχνολογιών για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Τέλος, καθώς στόχος των μαθητών είναι να προωθήσουν την εφαρμογή σε όλα τα σχολεία της χώρας, η κ. Βάκη ενημέρωσε σχετικά την αρμόδια Διεύθυνση στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες και λήψη της εφαρμογής, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: www.epalkerkyras.com/neverlost
newbeast.gr

κοινοποίηση